Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Intel Movidius, 25.07.2017

Intel Movidius: Ključek USB za umetno inteligenco!

1_intel_movidius_600.jpg
Intel Movidius nudi računsko moč v višini 100 gigaflopov, poraba električne energije pa je manj kot en vat.

Robote in druge naprave z umetno inteligenco najdemo že tako rekoč na vseh področjih, ki so bila še pred kratkim v izključni domeni človeka. Ker umetna inteligenca vse bolj prodira tudi v naša vsakdanja življenja, je podjetje Intel pripravilo nadvse zanimiv ključek USB. Napravica s prodajnim imenom Movidius je namreč opremljena s tehnologijo Neural Compute Stick (NCS), ki lahko simulira delovanje nevronskih celic. Novost je namenjena razvijalcem, znanstvenikom in drugim navdušencem, pri čemer gre tu za cenovno ugodno rešitev, ki omogoča dostop do številnih funkcionalnosti umetne inteligence.

Intelov ključek Movidius temelji na osnovi tehnologije VPU (Vision Processing Unit) imenovane Myriad 2, katere ključna naloga je obdelovanje slik. Uporabnikom je na voljo računska moč v višini 100 gigaflopov, poraba električne energije pa je manj kot en vat. Novost je mogoče uporabljati za širok spekter aktivnosti, in sicer od dronov in robotov pa vse do vozil. Poleg tega povezava s svetovnim spletom tu ni potrebna, saj je vse potrebno zajeto v kovinskem ohišju, ki ni večje od klasičnega ključka USB.

Pri tem je zanimivo tudi to, da se lahko ključek Intel Movidius uporablja tudi za povečanje zmogljivosti klasičnim računalniškim sistemom. Poleg tega je novost v Združenih državah Amerike zelo poceni, saj je zanjo v prosti prodaji treba odšteti le okoli preračunanih 69 evrov.

Naslednja novica:
Vozniki Uberja lahko odslej prodajajo tudi izdelke!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled