Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Intel Core, 11.10.2018

Intel z novimi procesorji nad AMD

1_asfafsaf.jpg
Novi procesorji podjetja Intel »pokajo« od zmogljivosti

Ker računske moči ni nikoli preveč, so pri podjetju Intel pripravili že deveto generacijo procesorjev Core, ki naj bi uporabnikom osebnih računalnikov prinesla izjemno zmogljivost in naj bi hkrati predstavljala odlično konkurenco novim procesorjem konkurenčnega podjetja AMD. Najzmogljivejši predstavnik nove družine Intelovih procesorjev je Core i9 9900K. Ta ima za preračunavanje podatkov na voljo kar osem procesorskih sredic oziroma 16 procesorskih niti v navezi s tehnologijo HyperThreading, ki podatke preračunavajo pri frekvenci do 5 gigahercev. Poleg tega novinec razpolaga še s kar 16 megabajti tretjenivojskega pomnilnika L3, kar bo zmogljivost novosti še dodatno povečalo, pri polni obremenitvi pa proizvede do 95 vatov električne moči. Novost bo v Združenih državah Amerike naprodaj za preračunanih 424 evrov.

Za manj zahtevne uporabnike pa je podjetje Intel pripravilo procesorja Core i7 9700K in Core i5 9600K. Nekoliko zmogljivejši Core i7 9700K ima za preračunavanje podatkov na voljo osem procesorskih sredic, ki podatke preračunavajo pri frekvenci do 4,9 gigahercev. Tu je na voljo še 12 megabajtov tretjenivojskega pomnilnika L3, pri polni obremenitvi pa proizvede do 95 vatov električne moči. Novost bo v Združenih državah Amerike naprodaj za preračunanih 325 evrov. Najšibkejši model nove družine Intelovih procesorjev devete generacije pa je model Core i5 9600K, saj ima za preračunavanje podatkov na voljo šest procesorskih sredic, ki podatke preračunavajo pri frekvenci do 4,6 gigahercev. Tu je na voljo še devet megabajtov tretjenivojskega pomnilnika L3, pri polni obremenitvi pa proizvede do 95 vatov električne moči. Novost bo v Združenih državah Amerike naprodaj za preračunanih 228 evrov, kar roko na srce, ni pretirano visoka cena.

Novi Intelovi procesorji bodo delovali z vsemi osnovnimi ploščami, ki so opremljene s podnožjem LGA 1151, po vsej verjetnosti bo potrebna le posodobitev strojne kode BIOS. Novi procesorji pa se bodo najbolje znašli na novih osnovnih ploščah, ki bodo opremljene s sistemskimi nabori Z370. Novi procesorji podjetja Intel bodo na voljo od 19. oktobra dalje, in sicer najprej v ZDA.

Naslednja novica:
Precej zmogljivejši komercialni kvantni računalniki kmalu med nami!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled