Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Sony PlayStation 5, 03.12.2019

Je to prihajajoča igralna konzola PlayStation 5?

ekovqizxyaa5tot.jpg
Igralna konzola PlayStation 5 naj bi bila resnično nekaj posebnega!

Med ljubitelji spletnih iger se veliko govori o prihajajoči igralni konzoli PlayStation 5, saj naj bi šlo tu za revolucionarno konzolo, ki naj bi brez težav opravila s konkurenco. Prva fotografijo prototipa nove konzole podjetja Sony pa kaže na to, da bo njen videz nadvse futurističen. Igralna konzola PlayStation 5 naj bi bila namreč izdelana v obliki črke »V«, na prednji stranici pa bo poleg nepogrešljivih gumbov na voljo še miniaturni zaslon, ki naj bi uporabnikom prikazovalk ključne informacije o konzoli.

 

Iz doslej razkritih informacij pa je znano, da naj bi inženirji podjetja Sony za prihajajočo igralno konzolo Playstation 5 izbrali zmogljiv procesor AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2 in z vgrajeno grafično kartico, ki bo temeljila na osnovi zgradbe Navi. Grafična sredica bo grafične vsebine poganjala pri frekvenci do dveh gigahercev, kar je celo več od frekvence jeder grafičnih kartic AMD Radeon RX 5700XT in Radeon RX 5700, ki prav tako temeljijo na osnovi zgradbe Navi. To posledično pomeni, da bo igralna konzola Sony Playstation 5 brez težav lahko poganjala tudi grafično zahtevne konzolne igre v ločljivosti 4K. Poleg tega bo novost zmožna še bolj natančnega izvajanja svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času.

 

Igralna konzola Sony PlayStation 5 obljublja še hitrejši pogon Solid State, ki naj bi bili nadvse prostorni, saj sodobne igre porabijo že več kot 50 gigabajtov prostora. Glede na spletne govorice bodo kupcem novosti na voljo kar trije prostorni diski Solid State, pri čemer bo tu šlo skoraj zagotovo za izdelke podjetja Samsung. Uporabniki bodo lahko izbirali med hitrimi pogoni Solid State kapacitete enega, dveh in kar treh terabajtov. Tu bo šlo za poseben modul opremljen z več kot 12 priključki, na njega pa bo poleg slik mogoče shranjevati še podatke in večpredstavnostne vsebine.

 

Zaradi uporabe zmogljivejše strojne opreme in prostornih pogonov Solid State, nova igralna konzola Playstation podjetja Sony pričakovano ne bo poceni. Za nakup novosti naj bi bilo treba odšteti okoli 500 evrov. To pomeni, da bo novost za 100 evrov dražja v primerjavi z začetno ceno njegove predhodnice, saj je bilo za nakup igralne konzole PlayStation 4 treba odšteti 400 evrov.

Naslednja novica:
Najboljši pametni zvočniki letošnjega leta


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled