Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Xiaomi Mi 10 Pro, 14.02.2020

Je to najboljši telefon za fotografiranje?

61836259-xiaomi-mi-10-pro.jpg
Xiaomi Mi 10 Pro je trenutno najboljši telefon zajem fotografij!

Kakovost digitalnih fotoaparatov pametnih mobilnih telefonov je že povsem primerljiva s kompaktnimi fotoaparati nižjega cenovnega razreda, nekateri mobilniki višjega cenovnega razreda pa jih celo prekašajo. Čeprav z njimi lahko brez težav zajemamo tudi zelo kakovostne videoposnetke, ti še pred časom niso bili primerni za zahtevnejše uporabnike. Nikakor pa to ne drži za pametni telefon Xiaomi Mi 10 Pro, saj gre za enega izmed trenutno najboljših telefonov Android za zajem fotografij in videoposnetkov.

 

Podjetje Xiaomi je predstavilo kar dva mobilna telefona nove družine, in sicer modela Mi 10 in Mi 10 Pro, ki se razlikujeta le po digitalnih fotoaparatih. Obe napravi sta namreč opremljeni z velikim zaslonom AMOLED s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, ki lahko slike izrisuje s povprečno frekvenco 90 sličic na sekundo. Novinca poganja mobilni procesor Snapdragon 865, za zajem fotografij pa je na voljo glavna kamera ločljivosti 180 milijonov slikovnih točk. Zahvaljujoč kakovosti senzorjev, stabilizaciji slike in seveda umetni inteligenci, lahko pričakujemo odlične fotografije in kakovostne video posnetke, saj zajame videoposnetke do ločljivosti 8K.

 

Novi Mi 10 Pro je dobil najboljše ocene na strani DxoMark prav na področju zajema fotografij in videoposnetkov. Model Mi 10 Pro namreč razpolaga še z dodatnim širokokotnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 20 milijonov točk in dvema telefoto lečama s slikovnima tipaloma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 8 milijonov slikovnih točk. Običajni Mi 10 pa poleg slikovnega tipala ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk ponuja še širokokotni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, makro fotoaparat ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk in senzor bližine s slikovnim tipalom ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk.

 

Pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro se razlikujeta tudi po kapaciteti baterije in sistemu polnjenja. Medtem ko model Mi 10 razpolaga z baterijo kapacitete 4.780 miliamper ur, ima model pro na voljo baterijo zmogljivosti 4.500 miliamper ur. Zmogljivost polnilnika pri osnovnem modelu znaša 30 vatov, pri modelu Pro pa kar 50 vatov. Oba modela sicer podpirata tudi brezžičen sistem polnjenja, in sicer zmogljivosti 30 vatov. Imata tudi podporo za 5G in WiFi 6 ter USB-C vmesnik, 3,5 milimetrskega vhoda za slušalke pa ni več.

 

Nadvse zanimiva pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro sta na prodaj na Kitajskem. Za vstopno različico modela Mi 10 (8GB/128GB) je treba odšteti preračunanih 528 evrov, za zmogljivejši model Mi 10 Pro (8GB/256GB) pa preračunanih 660 evrov.

Naslednja novica:
Trenutno najzmogljivejši telefon Android je..


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled