Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple AR, 22.05.2020

Applova očala za navidezno resničnost

61691736-tim-cook.jpg
Kot kaže, Apple še ni obupal nad očali za navidezno resničnost.

Že pred časom je priznani analitik Ming-Chi Kuo iz analitskega podjetja KGI Securities napovedal, da bo Apple očala za razširjeno resničnost predstavil leta 2020, ta pa naj bi prodajne police ugledala leto kasneje. Ta novica je sicer v dobro voljo spravila mnoge ljubitelje Applovih izdelkov, saj naj bi, vsaj glede na govorice, vsebovala lastne visokoločljivostne zaslone s širokim vidnim kotom in podporo za prikaz tridimenzionalnih vsebin. Platforma naj bi slonela na povsem novem naprednem mobilnem procesorju, ki naj bi bil optimiziran za dolgo avtonomijo delovanja brez potrebe po pogostem polnjenju. Apple naj bi za očala pripravil celo lasten operacijski sistem, ki bi imel povsem spremenjen uporabniški vmesnik. Operacijski sistem naj bi bil opremljen z oznako rOS in naj bi bil prilagojen tako za glasovne ukaze kot za prepoznavo gibov glave.

 

Najnovejše govorice glede Applovih pametnih očal pa kažejo na to, da teh po vsej verjetnosti ne bo mogoče uporabljati brez pametnega mobilnega telefona iPhone. Očala naj bi razpolagala celo z naprednim sistemom, imenovanim LIDAR. Gre za posebne laserske žarke, ki vidijo objekte v 3D obliki in jih lahko zaznajo na razdalji več 100 metrov. Poleg tega naj bi našli še možnost brezžičnega polnjenja, nadzorovali pa jih boste s pomočjo posebnih gibov. Uporabniški vmesnik za enostavno upravljanje z njimi naj bi se imenoval Starboard.

 

Če gre verjeti najnovejšim govoricam, nova očala pričakovano ne bodo poceni. Zanje naj bi bilo v Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 455 evrov, kar pomeni, da bo njihova cena v evropskem prostoru zagotovo višja od 500 evrov. Začetek prodaje prvih očal za navidezno resničnost podjetja Apple pa lahko pričakujemo najhitreje konec prihodnjega leta, po vsej verjetnosti pa šele na začetku leta 2022.

Naslednja novica:
Instagram nezakonito shranjeval biometrične podatke o več kot 100 milijonov uporabnikov


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled