Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Intel Alder Lake, 17.10.2020

Kaj nam bodo prinesli hibridni procesorji Intel Alder Lake?

intel-alder-lake-foto-15-10-2020.jpg
Intel bo s procesorji Alder Lake naj bi močno spremenil zasnovo osebnih računalnikov.

Nedavno smo poročali o tem, da so pri podjetju Intel sprejeli odločitev, da v prvem četrtletju naslednjega leta ponudijo v prodajo novo družino procesorjev, ki bodo temeljili na osnovi procesorskih jeder Rocket Lake. Novici bodo še vedno temeljili na osnovi že nekoliko zastarele 14-nanometrske tehnologije in podnožja LGA1200, a bodo zmogljivejši v primerjavi z zdajšnjimi modeli. Ti naj bi bili namreč v povprečju za kar 10 odstotkov zmogljivejši od procesorjev s sredicami Skylake.

 

Kljub temu so inženirji podjetja Intel osredotočeni tudi na pripravo posebnih hibridnih procesorjev, ki bodo temeljili na osnovi procesorskih jeder su Alder Lake. Tu bo dejansko šlo za prve procesorje podjetja Intel, ki bodo temeljili na osnovi 10-nanometrske tehnologije imenovane »SuperFin«. Tudi ti procesorji naj bi na trg priseli v prvem četrtletju naslednjega leta, primarno pa bodo namenjeni osebnim računalnikom, nekoliko kasneje pa bi jih lahko našli celo v zmogljivejših prenosnikih.

 

Novi procesorji Alder Lake podjetja Intel bodo dejansko omogočali uporabo različnih zgradb procesorskih jeder v okviru enega procesorja. To je dejansko pristop, ki ga že dlje časa uporablja konkurenčno podjetje ARM za zagotavljanje večje učinkovitosti mobilnih naprav. To je tudi eden od razlogov, zakaj bodo novi procesorji opremljeni s podnožjem LGA 1700.

Naslednja novica:
Amazon vsak dan na novo zaposli 2800 delavcev


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled