Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Intel Rocket Lake-S, 25.03.2020

Kaj nam prinašajo novi Intelovi procesorji Rocket Lake-S?

intel-rocket-lake-s-nova-arhitektura-ali-i-dalje-14-nm_kortdz.jpg
Novi procesorji Intel Rocket Lake-S bodo sprva namenjeni namiznim osebnim računalnikom.

Čeprav podjetje Intel uradno še ni predstavilo desete generacije procesorjev Core s sredicami Comet Lake-S, so se na spletu že pojavila govorice o njegovih naslednikih. Tu govorimo o procesorjih Core s procesorskimi sredicami Rocket Lake-S, ki naj bi prinesli kar nekaj novosti. Kljub temu bodo novici še vedno temeljili na osnovi že nekoliko zastarele 14-nanometrske tehnologije in podnožja LGA1200, podporo zanje pa bodo zagotovili Intelovi sistemski nabori družine 500.

 

Procesorji Intel Rocket Lake-S bodo po vsej verjetnosti opremljeni z vgrajeno grafični kartico 12. generacije, kar pomeni, da bo združljiva tako z vmesnikoma HDMI 2.0b in DisplayPort 1.4a kot z vodilom PCI-E 4.0. Poleg tega tu pričakujemo polno združljivost s sistemskimi pomnilniki DDR4 ter podatkovnimi vmesniki Thunderbolt 4.0 in USB 3.2 2x2 zmogljivosti 20 gigabitov na sekundo. Zaradi trenutne pandemije koronavirusa ne gre pričakovati, da bodo novi Intelovi procesorji s sredicami Rocket Lake-S na voljo v teku letošnjega leta, ampak šele v začetku nasllednjega.

 

Kljub temu strokovnjaki verjamejo, da bo podjetje Intel z zagon proizvodnje novih procesorjev vložil veliko denarja in truda. Pri podjetju AMD namreč pripravljajo novo generacijo procesorjev, ki bodo še boljši od obstoječih. Tu seveda govorimo o procesorjih družine Ryzen 4000, ki bodo temeljili na osnovi zgradbe Ryzen 4000 in bodo izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije.

Naslednja novica:
Skype pogovori brez namestitve programa!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled