Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple iPad 10,2 , 11.09.2019

Kaj prinaša prenovljeni tablični računalnik iPad?

predstavljeni-su-iphone-11-i-iphone-11-pro-novi-ipad-i-apple-watch_jbeic1.jpg
Novi tablični računalnik Apple iPad 10,2 omogoča hiter priklop fizične tipkovnice.

Podjetje Apple je v okviru nedavne konference WWDC 2019 poleg pametnega mobilnega telefona iPhone 11 in pametne ročne ure Watch Series 5 predstavilo tudi prenovljen tablični računalnik. Novost bo nadomestila dosedanji model opremljen s 24,6-centimetrskim oziroma 9,7-palčnim zaslonom. Novi iPad je dejansko opremljen z večjim, 25,9-centimetrskim oziroma 10,2-palnim zaslonom Retina, ki ponuja izjemno kakovostni izris slik in prikaz videoposnetkov.

 

Novi Applov tablični računalnik iPad vas bo takoj prevzel, saj poleg večjega zaslona ponuja še kar dvakrat hitrejši procesor v primerjavi s predhodnikom. Tu najdemo še priključek Smart Keyboard za hiter priklop zunanje tipkovnice, poleg tega pa je novost tudi ekološko prijazna. Novi iPad je namreč izdelan zgolj iz recikliranega aluminija, kar pomeni, da je njegov vpliv na okolje zanemarljiv. Na vgrajenem pomnilniku pa je seveda nameščen najnovejši Applov mobilni operacijski sistem iPadOS, ki je prilagojen delu s tabličnim računalnikom. Tu seveda na gre spregledati nivi večopravilnosti, ki je ključnega pomena za večjo produktivnost.

 

Tablični računalnik Apple iPad z 10,2-palčnim zaslonom Retina je že na voljo v predprodaji, za vstopno različico pa bo treba odšteti v Združenih državah Amerike odšteti preračunanih 298 evrov. Prvi kupci pa bodo novost prejeli že konec meseca septembra, v evropskem prostoru pa bo novost na voljo nekoliko kasneje.

Naslednja novica:
Xiaomi za nadvse poceni usmerjevalnikom za hitri Wi-Fi 6!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled