Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


eToro, 19.06.2020

Kako kupiti delnice in ali je zdaj pravi čas

cargraf.jpg
Delnice družbe Royal Caribbean Cruises in mnogih drugih so marca strmoglavile. Zdaj so že nekoliko zrasle.

Eden izmed možnih načinov trgovanja na spletu je vlaganje v delnice podjetij. Če ujamemo pravi trenutek, lahko veliko pridobimo. Ker pa nikoli ne vemo, kdaj ta trenutek nastopi, moramo opazovati trge. In ravno zdaj bi lahko bil pravi čas za vlaganja.

Novi koronavirus je svetovno gospodarstvo postavil na glavo. Delnice velikih podjetij so strmoglavile na najnižje ravni v zadnjih letih ali celo desetletju, Nato so se nekoliko pobrale in morda je prav zdaj priložnost, da vanje vložite.

Delnice velikega števila podjetij so torej marca močno padle, zdaj pa je viden vzpon, zato bil lahko bil prav zdaj pravi čas za vlaganje. Ko bodo delnice nekaj časa že rasle, bo morda že prepozno. Takšnega padca, kot se je zgodil ob koronakrizi, trg ni videl že nekaj let. Če imate na primer 500 evrov, ki jih lahko pogrešate, razmislite, kako bi jih oplemenitili. Morda je prav vlaganje v delnice na spletu pravi način.

Ene izmed teh so delnice družbe Royal Caribbean Cruises, katere graf lahko vidite na priloženi sliki.

Zdaj bi torej lahko bila idealna priložnost za vlaganje, riziko pa manjši, čeprav vemo, da je riziko pri vlaganjih vedno prisoten. Spletna platforma eToro je kot nalašč za tovrstna vlaganja. Varna je tudi za vlagatelja, ki je s tem šele začel. Dostop in upravljanje sta enostavna in pregledna, v kar smo se prepričali tudi sami, ko smo lani nekaj sredstev vložili v kriptovaluti bitcoin in ether.

Pri nakupu delnic ni provizije (več o tem preberite tukaj), vlagate pa lahko v več kot 1000 podjetij, med njimi so tudi Microsoft, Amazon, Facebook, HP in druga. Vseeno pa moramo vedeti, da je ves kapital lahko ogrožen, če nimamo vsaj malo izkušenj.

Na trgu sicer obstaja vrsta različnih platform. Prepričali smo se, da je eToro varen in vreden zaupanja, na enem mestu pa lahko vlagate v res veliko število različnih trgov. Pomembno je , da se registrirate in že lahko začnete raziskovati med nešteto možnostmi, ki vam jih ponuja platforma eToro. Tako lahko začnete svojo pot vlagatelja kar zdaj iz domačega naslanjača. Če torej lahko pogrešite večji ali manjši znesek, razmislite o vlaganju.

 

1. korak: izbor platforme

Najprej smo izbrali platformo, prek katere bi vložili sredstva. Platformo eToro spremljamo že lep čas, na njej smo tudi že nekaj vložili v kriptovalute, zato je povsem primerna tudi za tovrstno trgovanje. Omogoča enostavno upravljanje in preglednost.


2. korak: registracija

(75 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Na eToru se boste mogli najprej registrirati. Registracija je brezplačna (registrirate se lahko na tej povezavi) in enostavna, saj te vodi skozi postopek, kot smo vajeni pri registracijah na razne storitve prek internata. Je pa treba vpisati nekaj informacij, kot so ime, priimek, datum rojstva, domač naslov in podobno.


3. korak: izbira plačilnega sredstva

Nato morate izbrati plačilno sredstvo. To je lahko na primer PayPal ali pa nakazilo s kreditno kartico, bančno nakazilo … V svoj profil na eToru morate namreč najprej nakazati določeno vsoto denarja, ki ga lahko nato vlagate znotraj sistema.  


4. korak: vlaganje v delnice

Ko naložite sredstva na eToro, lahko pričnete z investiranjem. Na prvi strani se odpre seznam vseh možnih trgov, v katere lahko investirate. eToro omogoča investiranje v delnice podjetij, ki so v večini zdaj močno padle. Omogoča tudi trgovanje z digitanimi valutami, pa investiranje v nafto, v zlato in drugo. Vlagate preko pogodb CFD.


5. korak: spremljanje dogajanja

Pri eToru je super tudi to, da ko sredstva enkrat vložite, preprosto kjer koli in kadar koli  spremljate, kaj se z njimi dogaja.  

 

Če se želite tudi sami pridružiti novi “zlati” mrzlici, čim prej odklikajte na platformo eToro. Registrirajte se in izkoristite priložnost, saj nikoli ne veste, kdaj bodo razmere za vlaganje ugodnejše.

Preizkusite zadevo z registracijo na portalu eToro.

 


OPOMBE

 

*eToro ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFD-ji.


* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 75 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.


* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.Naslednja novica:
Huawei MateBook X Pro: Prenosnik prihodnosti


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled