Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple iOS 12, 05.06.2018

Kako na vaš iPhone in iPad dobiti iOS 12?

craig-federighi-ios-12-wwdc-2018-720x720.jpg

Na letošnji konferenci Worldwide Developer Conference je Apple razkril najnovejšo verzijo svojega mobilnega operacijskega sistema - iOS 12. Medtem ko je bil glavni poudarek na hitrejšemu in bolj odzivnemu operacijskemu sistemu za starejše iPhone in iPade, je poleg tega Apple poskrbel še za nove aplikacije in lastnosti. 

Kot po navadi javna beta verzija ne bo na voljo do konca poletja, končna verzija sistema pa ne bo izšla do jeseni, ko pričakujemo tudi nove iPhone naprave. Kljub temu pa se vedno najdejo tisti najbolj neučakani, ki lahko že pred tem preizkusijo razvijalsko beta verzijo sistema, ki pa ni brezplačna. Torej, kako naložiti razvijalsko beta verzijo sistema iOS 12 na vašo napravo?

Kompatibilne naprave

Najprej se seveda moramo prepričati, da je naša naprava kompatibilna z najnovejšo izdajo operacijskega sistema. Tako kot je to bilo pri iOS 11, je tudi iOS 12 kompatibilen zgolj s 64-bitnimi napravami, kar pomeni, da 32-bitne naprave kot je iPhone 5 ne pridejo v poštev za posodobitev. 

Tukaj so vse iPhone, iPad in iPod Touch naprave, ki so kompatibilne:

Pred posodobitvijo naredite varnostno kopijo telefona

Preden se odločimo za posodobitev na iOS 12 je pametno narediti varnostno kopijo podatkov. Tako bo, če slučajno pride do kakršnihkoli težav, lažje obnoviti podatke in datoteke, ki jih izgubimo. Za kvalitetno varnostno kopijo iPhona, iPada ali iPoda Touch lahko uporabimo iCloud, ali iTunes na osebnem računalniku in Mac-u.

 

Kako torej naredimo varnostno kopijo z uporabo iCloud-a?

Kako torej naredimo varnostno kopijo z uporabo iTunes?

Prenos beta verzije iOS 12?Za prenos beta verzije programa obiščemo developer.apple.com med tem, ko smo na iPhonu, iPadu ali iPod Touchu in izberemo sekcijo "Downloads". Na seznamu se nam pojavijo različne beta verzije - iščemo seveda iOS 12. Ko se enkrat strinjamo s pogoji, ki nam jih postavijo, lahko izberemo "Install" in nato "Restart" za dokončanje prenosa.
Naslednja novica:
Windows 7 je uporabnikom začel prikazovati opozorila


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled