Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google Maps, 10.02.2019

Kako uporabljati navigacijo Google Maps brez interneta?

google-maps-offline-iphone-hero-780x439.jpg
Navigacijsko storitev Google Maps oziroma Zemljevidi lahko uporabljamo tudi brez spletne povezave.

.. Vsi dobro poznamo storitev Google Maps. Navigacijo, ki je marsikoga že rešila iz zagate na nepoznanem območju in je prav zaradi nje varno prispel na cilj. Pa ste vedeli, da lahko storitev uporabljate tudi brez spletne povezave? ..

Navigacijska storitev Zemljevidi oziroma Maps podjetja Google je med uporabniki mobilnih naprav nadvse priljubljena. To lahko uporabljamo na vseh mobilnih napravah Android in iOS, z njeno pomočjo iščemo, raziskujemo in se znajdemo povsod po svetu. Poleg tega ponuja tudi možnost raziskovanja območij, merjenje razdalje med točkami, ogled podatkov o prometu, javnem prevozu, kolesarjenju in še mnogo več.

 

Tudi brez interneta se ne boste izgubili

Storitev Zemljevidi je nadvse uporabna takrat, ko imamo mobilni dostop do svetovnega spleta. To na domačem ozemlju oziroma v Evropski uniji po navadi ni težava, saj moramo le razpolagati z določeno zakupljeno količino podatkov v mobilnem omrežju. Težave pa imajo lahko predvsem tisti, ki bodisi nimajo zakupljenih podatkov v mobilnem omrežju, bodisi so na potovanju v državah zunaj Evropske unije.

 

Na srečo lahko vsi uporabniki novejših pametnih mobilnih telefonov Android in iOS uporabijo možnost uporabe navigacijskih storitev Googlovih Zemljevidov tudi brez spletne povezave. Sicer ne moremo uporabljati vseh možnosti, ki so na voljo v okviru storitve, bomo pa vsaj lahko prispeli na želen cilj. To je ključnega pomena predvsem takrat, ko se nahajamo v državah, katerih jezika ali pisave ne razumemo.

 

Kaj moramo storiti

Uporaba navigacijskih storitev v okviru Google Zemljevidov brez dostopa do svetovnega spleta je relativno enostavna, saj moramo le prenesti zemljevide na mobilno napravo. Poskrbeti moramo za prenos zemljevidov z vseh območij, kamor bomo potovali. Ker lahko zemljevidi porabijo kar nekaj prostora, pa moramo biti pozorni, da bo tega na mobilni napravi dovolj.

 

Za uporabo navigacijskega sistema Google Maps v načinu brez interneta je treba le klikniti na možnost "Offline maps" (Zemljevidi brez povezave) in izbrati možnost "Custom map" (Izberite svoj zemljevid). Nato izberemo območje, ki ga želimo prenesti in kliknemo na gumb "Download" (Prenos). Možnost prenosa zemljevidov nam omogoča uporabo vseh možnosti navigacije brez spletne povezave, kar pomeni, da so na voljo vsa navodila za potovanja po neznanih krajih, vključno z zvočno navigacijo.

 

Pri tem moramo poskrbeti tudi, da je na mobilni napravi nameščena najnovejša različica mobilne aplikacije Google Maps. Za mobilne naprave Android je najnovejši Google Zemljevid na voljo za prenos na spletni povezavi http://bit.ly/GMaps-Android, za iOS pa na povezavi http://bit.ly/GMaps-IOS.

Naslednja novica:
Kaj dejansko prinaša nova Nokia 2.2?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled