Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Triki & nasveti, 26.05.2017

Kako izbrisati svoj profil na Instagramu?

2_ipad-1344394_1920.jpg

..Kaj se zgodi, ko imate Instagrama dovolj? Kaj lahko storite, če ste naveličani gledanja fotografij rajskih plaž in hotelov, všečkanja popolno serviranih zajtrkov in gledanja kratkih videoposnetkov ljubkih domačih živali?..

Ena možnost je, da popolnoma izbrišete svoj Instagram račun. To je najbolj skrajna možnost, ko se zares odločite, da je bilo dovolj neproduktivnih ur na Instagramu. Druga možnost pa je, da svoj račun za določen čas onemogočite. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako se lahko poslužite obeh možnosti.

Kako začasno onemogočiti svoj račun?

Če si želite kratke pavze od Instagrama, lahko za določen čas onemogočite račun, kar je neka vmesna stopnja do izbrisa računa. Ta kratka pavza pomeni, da ljudje na Instagramu ne bodo mogli najti vašega profila, ne bodo videli vaših slik in videoposnetkov, prav tako pa vam ne bodo mogli poslati sporočila. Po drugi strani pa to pomeni, da boste lahko kadarkoli obudili svoj račun med "žive". Edina možnost, da povrnete onemogočeni račun je ta, da to storite preko Instagrama v vašem brskalniku, saj aplikaciji za Android in iOS tega ne omogočata. 

Najprej odprite svoj brskalnik na tablici, telefonu ali računalniku in se vpišite s svojim računom. V naslednjem koraku izberite ikono osebe v desnem zgornjem kotu in izberite možnost “Edit Profile” (urejanje profila). Na dnu strani najdete napis "Temporarily disable my account" (začasno izklopi moj račun). To je glavni cilj, ki ga iščete, če želite za nekaj časa onemogočiti svoj račun. Sistem vas bo vprašal po razlogih za vašo odločitev, hkrati pa boste primorani še zadnjič vnesti svoje geslo (zaradi varnostnih razlogov). Ko boste to storili, boste lahko lahko dokončno pritisnili na gumb in onemogočili svoj račun.

Kako ponovno obuditi onemogočen račun?

Če se kdajkoli želite vrniti na Instagram, potem ko ste enkrat onemogočili svoj račun, je postopek precej enostaven. Na spletni strani Instagrama se enostavno vpišete v svoj račun in ga ponovno aktivirajte. Ponovno boste imeli na voljo vse, kar ste objavili, preden ste se odločili za krajši oddih.

Kako za vedno izbrisati račun?

To je za redne uporabnike družbenih omrežij velik korak, zato je potrebno pristopiti pazljivo. Če boste sledili naslednjim korakom, boste za vedno izbrisali Instagram račun. Tukaj poti nazaj ni, saj vam Instagram ne omogoča ponovne obuditve računa. Vse objave, sporočila in sledilci bodo izginili.

Za dokončen izbris računa na instagramu odprite povezavo http://bit.ly/instagram-izbris, kjer se boste morali najprej vpisati s svojim računom. Ko boste vnesli razloge, zakaj se odločate za to potezo, pa se vam bo pokazala možnost za trajni izbris vašega računa. 

Naslednja novica:
Prve fotografije telefona Nokia 9 vas bodo pustile brez besed!


Vrni se na prvo stran



Novice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija




Izklopi mobilni pogled