Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


GOSS, 08.07.2019

Kakovosten izdelek že dolgo ni več dovolj

goss.jpg

1. oktobra bo v Ljubljani potekala prva konferenca za oskrbovalne verige v trgovini in proizvodnji - GOSS.

Vsi, ki karkoli prodajate, ste vpeti med dobavitelje in kupce. Na eni strani kupci želijo točno dobavo izdelkov, na drugi strani pa stojijo dobavitelji s svojimi dobavnimi roki. Če imate dobrega računovodjo, pa vas je mogoče že opozoril, da imate preveč sredstev vezanih v zalogah, saj je skladišče polno. Kako se lahko podjetje lahko reši nepotrebnih stroškov in sprosti sredstva?

Pravilno organizirana oskrbovalna veriga (ang. supply chain) je tista, ki omogoča pravočasno dobavo in niža stroške zalog. Pogosto je slišati, da je ustrezna organizacija oskrbovalnih verig pomembna le v večjih podjetjih, a ta trditev že dolgo ne drži več. Danes se tudi mala in srednja podjetja vse bolj premišljeno povezujejo z dobavitelji in kupci, saj si na ta način seveda povečajo konkurenčno prednost.

Učinkovite oskrbovalne verige povezujejo vse procese od nabave do distribucije in končnih kupcev; zato jih najdemo v vseh storitvenih in proizvodnih podjetjih. Se pa v svoji osnovi močno razlikujejo glede na panogo in glede na kompleksnost poslovanja. S pravilno organizacijo procesov podjetja okrepijo učinkovitost, dobičkonosnost in ne nazadnje položaj na trgu. Glavni adut v tekmi za konkurenčnost na trgu že dolgo ni več zgolj kvaliteta izdelkov, ampak urejeni procesi na podlagi optimiziranih oskrbovalnih verig.

O tem, zakaj so oskrbovalne verige vse bolj pomembne, pa je predstavljeno tudi V TEM DOKUMENTU.Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled