Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Links, 16.09.2020

Kakšne so prednosti SSD diskov?

links006656.jpg
CRUCIAL BX serija SSD diskov nudi visoko zmogljivost za zmerno ceno.

SSD oziroma Solid State Drive disk je naprava za shranjevanje podatkov brez premikajočih mehanskih delov, kot smo navajeni pri HDD disku. SSD diski torej nimajo vrtljivih magnetnih plošč, temveč uporabljajo flash spomin, podatki se shranjujejo na mikročipe.

Zakaj je SSD boljši od HDD?

Pri SSD diskih lahko najprej izpostavimo višje hitrosti. V praksi to pomeni, da se vam bodo programi naložili takoj in ne bo nikakršnega čakanja. Hkratno delovanje več programov, ne da bi se delovanje računalnika upočasnilo, je pri SSD diskih nekaj običajnega. Tudi najhitrejši HDD diski se ne morejo kosati z zmogljivostjo NAND flash SSD diskov. Zmogljivost SSD diska za uporabnika v praksi pomeni hitrejši čas zagona in hitrejši zapis podatkov.

SSD diski se lahko pohvalijo tudi z večjo zmogljivostjo. Poleg tega ima HDD disk mehanske komponente, ki so stalno v akciji in se bo zato v primerjavi s SSD diskom, ki nima mehanskih delov, hitreje obrabil oziroma pokvaril. SSD diski so, prav zato, ker nimajo gibljivih delov, tudi praktično neslišni.

SSD disk za svoje delovanje porabi manj energije. Trdi diski, kjer se premikajo njihovi mehanski deli, zahtevajo več energije. V praksi je to pomembno predvsem pri prenosnem računalniku, saj ga boste lahko brez napajanja uporabljali precej dlje.

SSD diski so tudi bolj obstojni, saj so mehanski deli trdega diska bolj dovzetni za morebitne poškodbe. V vaši napravi se zmanjša tudi segrevanje, kar pomeni, da se ventilator ne zaganja ves čas in da se računalniki manj pogosto kvarijo.

Cene SSD diskov so vse nižje, vseeno pa vas bo v primerjavi s HDD diskom stal več.


Kaj izbrati?

Če potrebujete veliko kapaciteto prostora (npr. več kot 1TB) za shranjevanje podatkov in nočete zapraviti preveč denarja, bo prava izbira HDD disk. Morate pa sprejeti kompromis glede časa, ko je potrebno čakati, da se računalnik zažene ali odpira programe. Poleg tega vas utegne zmotiti glasnost HDD diska.

Če ne potrebujete posebno velike kapacitete in vam je pomembna hitrost ter ste pripravljeni za to odšteti nekoliko več, bo prava izbira SSD disk.

Odlična ponudba!

Če iščete SSD disk za svoj računalnik, boste pravega zagotovo našli v spletni trgovini podjetja Links. Na TEJ POVEZAVI nudijo diske najvišje kakovosti znamk Crucial, Samsung, Kingston, PNY, Sandisk in druge.

CRUCIAL BX serijo zdaj ponujajo z dvema artikloma v akciji, in sicer:

Naslednja novica:
Microsoft prevzema Bethesdo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled