Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


The Global Transparency Initiative, 15.05.2018

Kaspersky Lab v Švici odpira prvi center za transparentnost

kasperskylabseliprocesiranjepodatkovvvico.jpg
Kaspersky Lab seli ključno infrastrukturo iz Rusije v Švico

Družba Kaspersky Lab je oznanila, da v skladu z globalno pobudo za transparentnost delovanja (angl. The Global Transparency Initiative) prilagaja svojo infrastrukturo in seli nekatere ključne procese iz Rusije v Švico. Med temi so shranjevanje in procesiranje podatkov za uporabnike iz večine regij in tudi sestava programske opreme, vključno s posodobitvami za zaznane grožnje. Za zagotovitev popolne transparentnosti in integritete si Kaspersky Lab prizadeva za vzpostavitev neodvisne organizacije za nadzor nad delovanjem, ki bo prav tako locirana v Švici. Ta država namreč slovi po svoji nevtralnosti in strogem pristopu k zakonodaji o varstvu podatkov.  


Globalna transparentnost in sodelovanje za ultra-povezan svet

Pobuda The Global Transparency Initiative, ki jo je Kaspersky Lab predstavil oktobra 2017, odseva zavezanost podjetja k zagotavljanju integritete in zanesljivost lastnih izdelkov. Novi ukrepi pomenijo naslednje korake pri razvoju te pobude in hkrati odsevajo zavezanost podjetja k skupnemu naslavljanju naraščajočih izzivov v fragmentaciji industrije in upadu zaupanja. Zaupanje je esencialnega pomena za kibernetsko varnost. V družbi Kaspersky Lab razumejo, da zaupanje ni samo po sebi umevno in da si ga je potrebno vedno znova zaslužiti skozi transparentnost in odgovornost.

Novi ukrepi vključujejo selitev shranjevanja in procesiranja podatkov za številne regije, premestitev obrata za sestavo programske opreme in odprtje prvega centra za transparentnost.

Selitev shranjevanja in procesiranja podatkov

Do zaključka leta 2019 bo Kaspersky Lab ustanovil podatkovni center v Zürichu in bo v tej ustanovi shranjeval in procesiral vse informacije za uporabnike iz Evrope, severne Amerike, Singapurja, Avstralije, Japonske in Južne Koreje, nato pa bodo sledile še druge države. Gre za informacije, ki jih uporabniki prostovoljno delijo na platformi Kaspersky Security Network (KSN), ki je napreden sistem v oblaku, namenjen avtomatiziranemu procesiranju podatkov o kibernetskih grožnjah.

Premestitev obrata za sestavo programske opreme

Kaspersky Lab bo v Zürich premestil svoj obrat za izdelavo programske opreme oz. tako imenovani 'software build conveyer'. Gre za sklop programskih orodij, ki omogočajo, da iz izvorne kode nastaja programska oprema, pripravljena za uporabo. Še pred zaključkom leta 2018 bodo nastale varnostne rešitve družbe Kaspersky Lab in podatkovne zbirke pravil za zaznavo groženj (AV databases), ki bodo podpisana z digitalnim podpisom v Švici, šele nato pa bodo distribuirani končnim uporabnikom po svetu. Premestitev obrata bo zagotovila, da bo vsa novo sestavljena programska oprema verificirana pri neodvisni organizaciji. Hkrati bo mogoče dokazati, da se gradniki programske opreme in posodobitve, ki jih prejmejo uporabniki, ujemajo z izvorno kodo, ki bo na voljo tudi za revizijo.

Vzpostavitev prvega centra za transparentnost

Izvorna koda izdelkov in programskih posodobitev družbe Kaspersky Lab bo na voljo tudi za pregled odgovornim deležnikom v zato vzpostavljenem centru za transparentnost. Ta bo prav tako odprt v Švici, predvidoma že v letošnjem letu. S tem pristopom želi podjetje dokazati, da so generacije izdelkov skozi zgodovino bile grajene in uporabljene le z enim namenom, to je zaščita strank podjetja pred kibernetskimi grožnjami.

Neodvisen nadzor in pregled

Kaspersky Lab si prizadeva, da bo za nadzor nad shranjevanjem in procesiranjem podatkov, sestavo programske opreme in vpogled v izvorno kodo odgovorna neodvisna organizacija, ki bo usposobljena za izvajanje tehničnih pregledov programske opreme. Ker transparentnost in zaupanje postajate univerzalni zahtevi za celotno industrijo kibernetske varnosti, Kaspersky Lab podpira osnovanje nove, neprofitne organizacije, ki bi prevzela odgovornost, ne le za podjetje, temveč tudi partnerje in članek, ki bi se želeli pridružiti.

Zaveza družbe Kaspersky Lab

Kot vodilni globalni ponudnik kibernetskih varnostnih rešitev je Kaspersky Lab bil vselej zavezan najbolj zaupanja vrednim praksam v industriji, med drugim močni zaščiti pri pošiljanju podatkov, strogim internim politikam za dostop do podatkov in nenehnemu varnostnemu preverjanju lastne infrastrukture. Cilj novih ukrepov je okrepiti odpornost informacijske infrastrukture družbe Kaspersky Lab na tveganja, povezana z zaupanjem, celo na teoretični ravni in povečati transparentnost delovanja za obstoječe in potencialne nove uporabnike pa tudi splošno javnost.

V komentarju na selitev procesov in odprtje centra za transparentnost je Eugene Kaspersky, direktor družbe Kaspersky Lab, povedal: »V hitro spreminjajoči se industriji, kot je naša, se moramo prilagoditi potrebam naših strank, deležnikov in partnerjev. Transparentnost je ena od takšnih potreb in zato smo se odločiti preoblikovati našo infrastrukturo in premestiti obrat za procesiranje podatkov v Švico. Verjamemo, da bodo naši ukrepi postali globalni trend za kibernetsko varnost in da se bo politika zaupanja razširila po celotni industriji kot ključna zahteva.«


Več o načelih transparentnosti družbe Kaspersky Lab in pobudi The Global Transparency Initiative najdete na naslednji povezavi: www.kaspersky.com/about/transparency

Naslednja novica:
Instagram z možnostjo neposrednega nakupovanja


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled