Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Evropski patentni urad, 13.03.2018

Kitajci premagali Evropejce tudi na področju patentov!

61474696-patent-ideja.jpg
Podjetje Huawei je lani na Kitajskem vložilo 64.091 patentov in skupno 48.758 patentov na drugih trgih širom svata.

..Pametni telefon Huawei P10 vsebuje okoli tisoč patentiranih tehnologij s področij, ki vključujejo brezžično povezljivost, aplikacije, polprevodnike in zaslonsko tehnologijo..

Na spletu pogosto zasledimo zanimive novice o novih tehnologijah, zasnovah in zamislih, ki jih vodilna tehnološka podjetja poskušajo patentirati in si s tem zagotoviti prednost pred konkurenco. Medtem ko so bila vse doslej v tem uspešna predvsem ameriška in evropska podjetja, danes temu ni več tako. Evropski patentni urad (EPO) je namreč v nedavni raziskavi ugotovil, da je kitajsko podjetje Huawei v lanskem letu registrirajo kar 2.398 patentov. S tem je dejansko postalo prvo podjetje s sedežem na Kitajskem, ki je doseglo največje število registriranih tehnoloških patentov v evropskem prostoru.

Inovativno podjetje Huawei je po številu patentov preseglo marsikatero uveljavljeno podjetje na tem področju. S 2.398 patenti je premagalo podjetja, kot so Siemens (2.220 patentov), LG (2.056 patentov), Samsung (2.016 patentov) in Qualcomm (1.854 patentov). Pri podjetju Huawei so prepričani, da je veliko število patentov dejansko rezultat velikega poudarka na raziskavah in razvoju. Tu še posebej prihaja v ospredje mobilno omrežja 5G, ki bo do leta 2020 na voljo vsem uporabnikom.

Naj pri tem kot zanimivost še navedemo, da je bilo podjetje Huawei na področju patentov v lanskem letu še posebej dejavno. Podjetje je skupaj na Kitajskem vložilo 64.091 patentov in skupno 48.758 patentov na drugih trgih širom svata. Od tega so podjetju Huawei odobrili 74.307 patentnih prijav, pri čemer se jih kar 90 odstotkov nanaša na inovacije na področju tehnologije. To niti ne preseneča, saj od 180.000 zaposlenih v podjetju se z raziskavami in razvojem ukvarja okoli 80.000 ali 40 odstotkov.

Naslednja novica:
Telefon z najmogočnejšo baterijo na svetu na voljo preko portala Indiegogo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled