Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Steam, 09.01.2020

Kitajščina postala jezik številka 1 na platformi Steam

windows-10-nastavlja-rasti-na-steamu_5fqsm2.jpg
Angleščina ni več najbolj uporabljen jezik na Steamu.

Angleščina je bila glavna izbira ljubiteljev platforme Steam vse od njenega nastanka leta 2003 in kot jezik nastavljena pri več kot 30% uporabnikov. Zdaj pa jo je po podatkih Valvove decembrske ankete s prestola izrinila poenostavljena kitajščina, ki jo uporablja že več kot 37% vseh uporabnikov.

To je skoraj 15 odstotkov več, kot so jih pri Valvu našteli mesec poprej, kar pomeni, da se je število uporabnikov z nastavljeno angleščino skrčilo na približno 30%. Res pa je, da je tovrstne ankete potrebno vzeti s kančkom soli, saj dostikrat ne kažejo povsem točne slike in so se v preteklosti že izkazale za pomanjkljive. 

A vedno večjo priljubljenost platforme na Kitajskem je težko zanikati. To potrjuje že dejstvo, da se kitajske igre, ki niso prevedene v angleščino, pogosto znajdejo med najbolj prodajanimi naslovi. Chinese Parents in Scroll of Taiwu sta lani prodali vsaka po več kot milijon kopij, medtem ko je RPG-jevko Sands of Salzaar nedavno v manj kot tednu dni kupilo preko 50 tisoč uporabnikov.

O izredni popularnosti platforme v Vzhodni Aziji pa je poročal tudi analitik videoigričarske industrije, Daniel Ahmad, ki je že leta 2018 naznanil, da Steam na Kitajskem uporablja preko 30 milijonov igričarskih navdušencev.

Naslednja novica:
Je to novi Motorola Razr 5G?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled