Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


eToro, 13.01.2018

Kje in kako najbolj preprosto kupiti Ripple?

1_ripple.jpg

Naš eksperimet trgovanja s kriptovalutami se nadaljuje. Začeli smo decembra, ko smo na uporabniku prijazni in enostavni platformi eToro investirali po 200 ameriških dolarjev v bitcoin in ethereum. Nedavno smo dobili vložena sredstva nazaj na naš račun, ker smo pozabili potrditi svojo identiteto (to je treba narediti na katerikoli platformi trgujete), zraven pa so nam nakazali tudi nekaj dobička, ki smo ga v tem času ustvarili (približno 45 dolarjev).

Tako smo se odločili, da z vrnjenimi sredstvi (vmes smo seveda tudi potrdili svojo identiteto) poiščemo priložnost še pri kakšni drugi kriptovaluti. Ethereum je namreč v zadnjem času zelo zrasel in je danes njegova cena že pri dobrih 1200 dolarjih, bitcoin pa vztraja pri ceni slabih 14.000 dolarjev.

Zato smo se odločili za Ripple, ki se je v zadnjem času izstrelil v nebo. Pred kakšnima dvema tednoma je namreč cena enega Rippla poskočila iz enega dolarja na tri. Nato pa v zadnjem tednu padla pod dva dolarja. In ravno v tem trenutku smo se odločili, da kupimo Ripple, kar se je za zdaj izkazalo za dobro potezo. Vprašali smo se, kako najbolj enostavno kupiti Ripple.

Če se tudi vi sprašujete, kako kupiti Ripple ali katero drugo kriptovaluto, lahko to storite z registracijo na trgovalni platformi eToro, kjer imate trenutno na voljo sedem različnih kriptovalut. Minimalno vplačilo je trenutno 500 dolarjev (v času naše registracije je bilo še 200), verjetno pa se bo v prihodnosti, zaradi vse večjega navala, ta prag še dvignil. Zato se splača pohiteti.

Na našem uredništvu smo kupili Ripple oziroma investirali v njegovo rast 200 dolarjev v sredo, v času pisanja tega članka (sobota), pa nam je prinesel že več skoraj 15 dolarjev dobička. Upamo, da smo ujeli vlak ravno na točki, ko se je začel ponovno vzpenjati. Če prištejemo k temu še dobiček prejšnjih investicij, smo trenutno za vložek 400 dolarjev naredili približno 60 dolarjev dobička. Ni slabo za en mesec trgovanja, sploh če pri tem upoštevamo, da smo bili (in še vedno smo), na tem področju precejšnji laiki.

Kaj je Ripple?

Bitcoin in ethereum verjetno danes že vsi poznate, velika verjetnost pa je, da ste slišali tudi že za Ripple, zlasti če spremljate svet kriptovalut. Kot rečeno je Ripple - na platformi eToro in tudi drugod ga najdete pod šifro XRP - na zemljevid širšega občinstva prišel pred kakšnima dvema tednoma, ko se je njegova cena potrojila. Ampak mnogi med vami se verjetno še vedno sprašujete, kaj sploh je Ripple in zakaj zanj takšno zanimanje.

Ripple ni le ime kriptovalute, ampak tudi ime ameriškega startup podjetja, ki stoji za priljubljeno kriptovaluto. To podjetje, ustanovljeno je bilo leta 2004, je razvilo plačilni sistem, ki je v marsičem podoben tehnologiji blockchain, na kateri med drugim sloni bitcoin. Pri Ripplu gre za protokol plačila, ki deluje podbno kot plačilni sistem, nakazilo in menjalnica. Deluje s kriptovalutami, blagovnimi valutami in knjižnimi valutami.

Ripple svojim strankam omogoča, da njihov plačilni protokol integrirajo v svoje sisteme in tako poceni in preprosto prenašajo denar kamorkoli po svetu. Tako lahko na primer evre zamenjate v interno valuto sistema (Ripple) in jih hitro pošljete na drug konec sveta, kjer jih prejemnik zamenja v dolarje. Vse se zgodi v le nekaj sekundah. Zaradi omogočanja takšnih hitrih finančnih transakcij, pa postaja vedno bolj zanimiv številnim bančnim institucijam, ki so ga že začele integrirati v svoje sisteme. Več kot bo “pridobil” velikih imen, bolj naj bi seveda rasla tudi njegova cena na trgu kriptovalut.

Kako najhitreje kupiti Ripple?

Nam se zdi sistem Ripple precej obetaven, zato smo se tudi odločili vanj investirati. Za investiranje v kriptovalute smo izbrali platformo eToro, in sicer zato, ker je zelo enostavna za uporabo in ker smo lahko na njej začeli trgovati takoj. Velika večina kriptoborz ima namreč v zadnjem času velike težave z delovanjem, predvsem pri počasnem potrjevanju uporabnikov.  Če želite trgovati, morate namreč najprej potrditi svojo identiteto (poslati fotografije svojega osebnega dokumenta in potrdilo o naslovu), to pa je na večini kriptoborz danes izredno dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi mesec ali še več (zaradi velikega povpraševanja in registracij).

Prvi koraki trgovanja s kriptovalutami

Na eToru je ta proces bistveno hitrejši, saj vas potrdijo že v nekaj urah ali enem dnevu, s tem da lahko vmes že trgujete, kar pri drugih borzah ni mogoče. Poleg tega pa eToro ponuja tudi pregleden uporabniški vmesnik, kar je le še dodatna pozitivna lastnost.

Če tudi vi verjamete, da ima Ripple svetlo prihodnost in ga bo posvojilo še več bančnih institucij, ga lahko kupite oziroma vanj investirate na tem mestu. O začetnih korakih na trgovalni platformi eToro, pa si lahko preberete v našem prvem članku, ki ga najdete tukaj.

Spodaj si oglejte še video, kako kupiti Ripple

OPOMBE

Naslednja novica:
Kaj smo Slovenci najpogosteje iskali na portalu Pornhub v letu 2018?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled