Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


V ZDA bo na voljo v prvi polovici leta 2020, 14.01.2020

Kmalu na voljo Samsungov pametni telefon z zamenljivo baterijo

screenshot2020-01-13at07.22.44.jpg

Že videno, bi dejali nekateri skeptiki, saj smo od tega korejskega tehnološkega giganta v preteklosti že videli napoved robustnega modela Galaxy XCover Pro, ki je ponujal možnost zamenjave baterije.

Pred kratkim pa so pri Samsungu tudi uradno razkrili, da bodo kupcem ponudili nov model z istim imenom, ki bo ameriškim kupcem na voljo v prvi polovici letošnjega leta. Naprava naj bi stala 499 ameriških dolarjev, uporabniki pa ga bodo lahko kupili pri ponudniku Verizon. 

Kot obljubljajo pri proizvajalcu, bodo uporabniki za slabih 500 dolarjev dobili robusten telefon z možnostjo zamenjave baterije, ki ima kapaciteto 4050 mAh, telefon pa podpira hitro polnjenje na 15 W. Napravo XCover Pro naj bi uporabljali predvsem delavci v industrijskih prostorih ali na prostem. Velika baterija naj bi omogočala dolgo delovanje, možnost zamenjave pa preprosto in hitro opcijo za dodajanje sveže baterije.

V telefon so vgradili dva gumba, katerih funkcionalnost je mogoče ponastaviti za različne aplikacije, denimo govor na klik (angl. push-to-talk). Uporabniki Microsoftovih Timov lahko enega od gumbov izkoristijo za možnost neposredne komunikacije, ki posnema radijsko postajo (walkie talkie).

Pri Samsungu pravijo, da ima XCover Pro certifikat EMV Level 1, kar pomeni, da bo telefon lahko v pomoč pri vodenju poslov. Preko njega bodo stranke izvedle tudi plačilo tako, da se dotaknejo telefona s svojo NFC kartico, telefonom ali pametno uro. Telefon ima vgrajeno Samsungovo prodajno programsko opremo, predstavniki proizvajalca pa pravijo, da je Visa telefon odobrila za svoj pilotni program za plačila “Tap to Phone”.

Naprava je primerna za delo v zelo prašnih prostorih, saj ima posebno zaščito, ki preprečuje vdor zelo majhnih delcev v ohišje telefona. Teoretično bo telefon preživel tudi padec z višine približno 1.5 metra, izjemno visoke nadmorske višine, temperature, vlažnost in druge neugodne pogoje.

Po lastnostih uvrščajo telefon v srednji kakovostni razred. Ima 6,3 palčni zaslon z ločljivostjo 2220 x 1080 px (ki ga lahko, po besedah Samsungovih predstavnikov, uporabljate tudi z nataknjenimi rokavicami), 2 GHz osemjedrni procesor, 4 GB RAM-a in 64 GB notranjega spomina. Telefon nima AMOLED zaslona, podpira pa spominsko kartico micro SD do 512 GB. V telefon so vgradili tudi tri kamere. Sprednja ima 13 MP, zadnji dve pa ponujata 25 in 8 MP.

Telefon poganja najnovejši Android 10 in Samsungov One UI 2.0.

Naslednja novica:
Pametna ročna ura brez primere!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled