Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Kodi (XBMC), 25.03.2020

Kodi ponovno pristal na Googlovi črni listi!

02b8vbevnpwlaeqn7csljzz-9.fit_scale.size_2698x1517.v1569487141.jpg
Program Kodi se lahko uporablja tako za predvajanje legalnih kot nelegalnih vsebin.

Odprtokodni program Kodi (XBMC) je odličen predvsem za gledanje video vsebin prek spleta. Tu filmskih posnetkov ni treba najprej prenesti, ampak jih lahko kar gledamo, saj podpira storitev videa na zahtevo. Seveda je kakovost slike odvisna od hitrosti našega interneta. Program Kodi  lahko uporabljamo še za druge namene (glasba, slike in podobno), saj gre za pravo večpredstavnostno postajo. Poleg tega gre tu za program, ki je odprtokoden, kar pomeni, da je brezplačen in na voljo vsem, ki si ga želijo.

 

Ker pa se lahko program Kodi uporablja tudi za predvajanje ali promocijo nelegalnih vsebin, je nedavno turško medijsko podjetje beIN Media Group podalo zahtevek za odstranitev priljubljenega programa iz Googlovih iskalnih rezultatov. Podjetje Google je omenjenemu zahtevku žal ugodilo, kar pomeni, da je bil program Kod odstranjen iz Googlovih iskalnih rezultatov. To v praksi pomeni, da pri iskanju brezplačnih programov za predvajanje večpredstavnostnih vsebin, se program Kodi ne pojavlja tako pogosto, kot se je.

 

Google je sicer politiko črne liste sistema za predloge ključnih iskalnih besed uvedel leta 2011 in jo neprestano dopolnjuje. To dejansko pomeni, da pri vpisu besede, ki je na Googlovem črnem seznamu, ne boste deležni nasvetov za iskanje, medtem ko bodo iskalni zadetki dejansko tisti, ki jih želimo. Pri tem velja še omeniti, da je organizacija Kodi sicer že vložila pritožbo pri podjetju Googlu, saj so prepričani, da njihova programska oprema v osnovi ni bila zaznavana za nelegalna početja, ampak kot predvajalnik legalnih vsebin.

Naslednja novica:
ESET Enterprise Inspector za zgodnje odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled