Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


GPD P2 Max, 24.06.2019

Kompakten a nadvse zmogljiv GPD P2 Max

uskoro-pocinje-crowdfunding-kampanja-za-89-incni-gpd-p2-max_u8dghu.jpg
Prenosnik GPD P2 Max bo brez težav primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike.

Kitajsko podjetje GPD verjetno ni treba posebej predstavljati, saj je zelo dobro poznano predvsem po svojih nadvse kompaktnih prenosnih računalnikih, ki jih lahko zaradi omejenih dimenzij uporabljamo praktično povsod. Njihov najnovejši izdelek s prodajno oznako GPD P2 Max prav tako ne bo nobena izjema, sredstva za pričetek njegove proizvodnje pa se bodo konec junija pričela zbirati preko spletnega portala Indiegogo. Mnogi poznavalci mu že napovedujejo uspeh, saj gre tu za izjemno zanimiv prenosni računalnik, ki bo zlahka navdušil tudi najzahtevnejše uporabnike.

 

Prenosni računalnik GPD P2 Max navdušuje predvsem na račun kompaktne oblike, saj je komajda večji v primerjavi s tabličnim računalnikom iPad Mini 4 in tehta zgolj 650 gramov. Naprava je opremljena z 22,6-centimetrskim oziroma 8,9-palčnim zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.600 slikovnih točk, za preračunavanje podatkov pa je na voljo Intelov procesor Core m3-8100Y. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov ter hiter in zanesljiv pogon Solid State vrste M.2 SSD, na katerega lahko shranimo so 512 gigabajtov podatkov. Tu je na voljo tudi možnost odklepanja naprave s prstnim odtisom, baterija zmogljivosti 9.200 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja pa bo zagotavljala dolgo avtonomijo delovanja.

 

Vstopni model prenosnega računalnika GPD P2 Max bo opremljen z Intelovim procesorjem Celeron 3965Y, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 256 gigabajtov. Novost bo v predprodaji mogoče kupiti že za preračunanih 465 evrov, medtem ko bo njegova maloprodajna cena v prosti prodaji znašala okoli preračunanih 560 evrov. Za najzmogljivejši model pa bo v predprodaji treba odšteti preračunanih 619 evrov, v redni prodaji pa preračunanih 740 evrov, kar seveda ni poceni, je pa znatno cenejše v primerjavi s paradnimi konji priznanih proizvajalcev prenosnikov in tabličnih računalnikov.

Naslednja novica:
Twitter prepoveduje vse plačane oblike političnih oglasov


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled