Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Sony PlayStation 4, 06.01.2021

Konec proizvodnje legendarne konzole PlayStation 4!

952281.jpg
Legendarna igralna konzola Sony PlayStation 4 se bo morala kmalu posloviti iz trga.

Številni ljubitelji konzolnih iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol letošnjega leta. Govora je seveda o igralni konzoli Sony PlayStation 5, po kateri je povpraševanje precej večje od pričakovanj. Ljubiteljem konzolnih iger sta seveda na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5 podjetja Sony, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne razpolaga z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom je treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa je vrednotena na 399 evrov.

Zaradi visoke priljubljenosti igralne konzole PlayStation 5 so pri podjetju Sony sprejeli odločitev, da bodo postopoma ukinili proizvodnjo in s tem posledično tudi uradno prodajo legendarne igralne konzole PlayStation 4. Proizvodnjo nekdaj priljubljene igralne konzole bodo najprej ukinili na Japonskem, z izjemno enega modela, in sicer različice PS4 Slim s trdim diskom kapacitete 500 gigabajtov. To dejansko pomeni, da bo igralna konzola PlayStation 4 kmalu izginila iz japonskega trga, njeno mesto pa bo seveda zasedla nova igralna konzola PlayStation 5.

Ukinitev proizvodnje zastarele igralne konzole PlayStation 4 je dejansko dobra novica za nas. To v praksi namreč pomeni, da bo podjetje Sony lahko zagotovilo več proizvodnih zmogljivosti za izdelavo nove igralne konzole PlayStation 5. Sprva bo proizvodnja igralne konzole PlayStation 4 ukinjena le na Japonskem, a verjamemo, da bodo kmalu sledile še druge države širom sveta.

Naslednja novica:
Spremljanje kritičnih sprememb na Windows File strežnikih


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled