Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Lenovo ThinkStation P330 Tiny, 11.06.2019

Lenovo presenetil s superkompaktno delovno postajo

1_4_s.jpg
Kompaktna delovna postaja ThinkStation P330 Tiny je kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Vse več zahtevnih uporabnikov prisega na kompaktne osebne računalniške sisteme, kar seveda povsem drži tudi za delovne postaje. Nov mejnik na tem področju so tokrat dosegli pri podjetju Lenovo, saj so pripravili delovno postajo, katere prostornina ne presega enega litra. Kljub temu je delovna postaja Lenovo ThinkStation P330 Tiny kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj je opremljena z zelo zmogljivo strojno opremo.

 

Inženirji podjetja Lenovo so pri zasnovi kompaktne delovne postaje ThinkStation P330 Tiny uporabili Intelov procesor Core i7-8700T frekvence do štirih gigahercev, ki za preračunavanje podatkov uporablja kar šest procesorskih sredic. Za nekoliko manj zahtevnejše pa je na voljo procesor Intel Core i5-8500T, ki sicer prav tako razpolaga s šestimi procesorskimi jedri, a brez tehnologije HyperThreading in z nižjimi frekvencami delovanja. Grafičnim vsebinam je pri dražji različici novosti na voljo grafična kartica NVIDIA Quadro P1000, ki je prilagojena za delo z grafičnimi programi. Nekoliko manj zahtevnim je na voljo vgrajena grafična kartica ali Nvidia Quadro P620.

 

Preostala strojna oprema miniaturne delovne postaje obsega še do 32 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 in pogon Solid State z do 512 gigabajti prostora. Ker gre za nadvse zanimivo delovno postajo, novi Lenovo ThinkStation P330 Tiny seveda ni ravno poceni. Vstopna različica novosti, opremljena z Intelovim procesorjem Core i5-840, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State s 128 gigabajti prostora, je namreč v evropskem prostoru vrednotena na 649 evrov.

Naslednja novica:
Kaspersky z novo rešitvijo za odkrivanje goljufanja v e-športih


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled