Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 13.09.2017

Mate 10: bo premagal konkurenco?

_gil0851.jpg

Mate 10 naj bi imel najbolj napredno kamero med pametnimi telefoni na svetu

Samsung je pred kratkim predstavil svoj Note8, ki je končno prinesel tudi dvojno kamero, ki je trenutno najbolj vroč trend med mobilnimi napravami. Včeraj je bil predstavljen tudi novinec pri Applu. Kako se torej Samsungova dvojna kamera obnese v praksi, ko jo primerjamo s konkurenco, kot je na primer Huawei? Huawei svoje modele opremlja z dvojimi kamerami že zadnji dve generaciji?

Mobilna fotografija je v času družbenih omrežij postala nadvse pomembna. Nekateri proizvajalci so to želei rešiti z zunanjimi moduli z boljšimi kamerami, a je to potrošnike sililo v kompromis pri prenosljivosti naprave. Pri Huaweiju so vedeli, da je to ključna prednost mobilnih naprav, zato tukaj niso sklepali kompromisov in so kot pionirji razvili dvojno kamero, ki je še vedno omogočala tanko ohišje in neverjetno fotografsko zmogljivost.

Tehnologija dvojne kamere združuje računalniško slikovno programsko opremo in strojno opremo dvojnih leč, da doseže najvišjo kakovost foptografije s kar se da majhno napravo. Da bi dosegli kar najvišjo kakovost fotografije, so se pri Huaweiju povezali z Leico ter tako združili moči pri razvoju telefona z mobilno dvojno kamero.

To partnerstvo velikana na področju proizvajalcev pametnih telefonov in več kot 100 let vodilnega podjetja na področju fotografije je pripeljalo do enega izmed najbolj poznanih pametnih telefonov z dvojno kamero, Huaweija P10. Telefon se ponaša z barvnim senzorjem, ki zajema fotografije v velikosti 12 MP ter monokromatskim senzorjem, ki zajema 20 MP velike fotografije. Monokromatska slika izboljša podrobnosti na fotografiji, ki je bila zajeta v slabi svetlobi, s čimer omogoča uporabniku, da enostavno prepreči neželeno sipanje svetlobe in s tem ustvari bolje strukturirane slike. Dvojna kamera prav tako prinaša nov efekt globinske ostrine oz. tako imenovani bokeh efekt pri zajemu portretne fotografije.

Tehnologija dvojnih kamer, ki sta jo razvila Huawei in Leica je bila aplicirana že na tri generacije Huaweijevih pametnih telefonov in je dobro poznana tako v mobilni industriji, kot tudi med potrošniki. Kako se bo tehnologija dvojnih kamer razvijala dalje in kakšne inovativne izkušnje nam prinaša? Tehnološki blog Startlr poroča, da je Huawei v Nemčiji občinstvo na YouTubu podražil s kratkim videom novega pametnega telefona iz serije Mate, Mate 10, ki se zaključi z besedami: “Novi v seriji Mate prinaša vrhunsko kamero.”

V tem kratkem videu lahko vidimo, da je Huawei obdržal oblikovanje kamere za model Mate 10. Logotip Leica je moč videti med obema vertikalno postavljenima kamerama z dvojno LED bliskavico na levi in laserskim ostrilnikom na desni strani. Po besedah poznavalcev industrije bi Mate 10 lahko imel dvojno kamero s senzorjema velikosti 20 MP ter dvojno, f/1,7 zaslonko, skupaj z bokeh efektom in dvojno optično povečavo. Prav tako bo Huaweijev Mate 10 imel vgrajen čip za umetno inteligenco, ki bo še dodatno izboljšal njegove zmožnosti pri zajemu fotografij. S simuliranjem profesionalnih fotografskih tehnik bo lahko kdorkoli, brez napora zajemal fotografije profesinalne kakovosti. Če gre verjeti govoricam, se lahko zgodi, da bo Mate 10 pametni telefon z najbolj zmogljivo kamero na trgu.

Naslednja novica:
Razvijalec/ka programske opreme/JAVA (m/ž)


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled