Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


AUTOCOMMERCE, 16.09.2019

Mercedesova revolucija v potniški kabini

mbux.jpg

.. Digitalizacija omogoča in ponuja številne možnosti. Ena izmed njih je najsodobnejši in najbolj intuitiven način upravljanja avtomobila ..

Digitalizacija nas je pravzaprav razvadila, da lahko na vsakem koraku in kjerkoli upravljamo s stvarmi in dobivamo odgovore na vprašanja z enim klikom ali s pomočjo glasovnega upravljanja. Mercedes je za svoje avtomobile razvil sistem, ob katerem se boste počutili, kot da ste v središču vesolja. Že poznate MBUX? Če ga še niste spoznali, je zdaj pravi čas za to. Pri Mercedesu pravijo, da ga boste vzljubili enako kot svoj pametni telefon. Z drugimi besedami – ko ga boste spoznali, kmalu ne boste več mogli brez njega.

Uporabniška izkušnja, ki navdušuje

V ospredje Mercedesovega sistema MBUX je postavljena uporabniška izkušnja, ki navdušuje. Multimedijski sistem se sproti uči, kar mu omogoča umetna inteligenca. Prilagaja se uporabniku, ki ima lahko lasten profil z individualnimi nastavitvami in željami. MBUX se bo naučil, katere so najbolj vaše pogoste poti, spremljal bo promet, zapomnil si bo, koga najpogosteje kličete po telefonu in podobno.

Sistem odlikuje tudi inteligentno upravljanje številnih funkcij z glasovnim ukazom »Hej, Mercedes«. Sistem Linguatronic nas bo razumel podobno, kot smo navajeni pri Googlovem asistentu ali Amazonovi Alexi. Če bomo potarnali, da nam je vroče, bo vklopil klimo. In pri tem ni treba biti naravni govorec, MBUX bo vašo angleščino vseeno razumel.

V avtomobilu vas bosta navdušila tudi dva 10,25-palčna oziroma 26-centimetrska HD zaslona s popolnoma prilagodljivim prikazom informacij. Sredinski je občutljiv na dotik (serijsko). Voznikov zaslon je razdeljen na tretjine in omogoča, da za vsako določimo, kaj naj prikazuje - klasične merilnike, navigacijo, podatke potovalnega računalnika, multimedije ...

MBUX je vgrajen v celotni novi generaciji kompaktnih Mercedesovih avtomobilov. Njegova velika prednost je celovit koncept zaslonov na dotik, sledilne ploščice na sredinski konzoli in gumbov touch-control na volanu.

Ko telefon in avtomobil postaneta eno

Pametni telefoni ljubijo nove Mercedese. Razlog je integracija avtomobila in telefona, ki kar naenkrat postane ena najpomembnejših lastnosti avtomobila. Telefon lahko brezžično polnimo oziroma ga povežemo preko Bluetooth. V kolikor želimo, da se poveže z aplikacijami (npr. CarPlay), potem potrebujemo še kabel. Nato lahko voznik z gumbi na dotik na volanu številne aplikacije in funkcije udobno upravlja prek prikazovalnika multimedijskega sistema. Povsem samodejno in brezžično.

Z asistentom za notranjost MBUX novi Mercedesi omogočajo intuitivno upravljanje z gestami in brez dotikov za različne funkcije udobja in MBUX. Kamera v enoti za upravljanje na stropu zazna premike rok voznika in sovoznika v okolici zaslona na dotik ali touchpada ter prilagodi prikaz medijskega prikazovalnika glede na konfiguracijo. Poleg tega s kazalcem in sredincem v položaju »V« lahko izberete osebne priljubljene funkcije. Pri novih Mercedesih ne gre le za odlaganje pametnega telefona. V ustreznem predalu v sredinski konzoli se samodejno polni. Povsem preprosto, brez kablov in najbolj razširjenim standardom Qi.

Aplikacija, ki vam pove vse in še več

Z Mercedes me connect bosta vaš pametni telefon in Mercedes-Benz sklenila čudovito zvezo. Ne glede na to, ali ste na poti ali doma – z Mercedes me connect si lahko na portalu Mercedes me ali v aplikaciji Mercedes me ogledujete pomembne podatke o vozilu, kot so število prevoženih kilometrov, tlak v pnevmatikah in napolnjenost rezervoarja za gorivo. Telediagnoza, upravljanje vzdrževanja, ravnanje ob nezgodah in okvarah ter sistem za klic v sili Mercedes-Benz vam omogočajo povezano varnost. Vaše potovalne cilje lahko brez težav s svojega pametnega telefona posredujete v vozilo. Live Traffic Information vam omogoča, da prometne informacije prejemate skoraj v realnem času.

Novi Mercedesi niso več zgolj prevozno sredstvo, ampak so postali voznikovi najboljši prijatelji, ki mu med vožnjo nudijo edinstveno izkušnjo in tisti občutek, ko se ti ob doseženem cilju iz avtomobila sploh ne mudi, ampak bi z veseljem v njem še malo posedel.

Za več informacij obiščite www.mercedes-benz.si.

Naslednja novica:
Pozor. Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled