Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Umetna inteligenca, 26.03.2020

Microsoft s serijo spletnih izobraževanj AI Business School

1_ms_ai_development_009.jpg

Microsoft je za poslovne voditelje, ki želijo v svoji organizaciji razviti strategijo za umetno inteligenco in spodbuditi preobrazbo poslovne kulture, razvil serijo spletnih izobraževanj AI Business School. Gre za brezplačna spletna izobraževanja, ki so na voljo na zahtevo in v obliki, ki poslovnim voditeljem omogoča dostop do vsebin v lastnem ritmu in po področjih, ki jih zanimajo. Pomanjkanje znanja o razvoju strategije za umetno inteligenco in izvedbi najboljšega pristopa med poslovnimi voditelji sodi med največje prepreke pri preobrazbi poslovanja z umetno inteligenco. Microsoft je izobraževanja AI Business School razvil v partnerstvu z eno od vodilnih in največjih poslovnih šol na svetu INSEAD.

»Mnogi poslovni odločevalci pri razvoju strategije hitro trčijo ob vprašanja, ki zavrejo prizadevanja za preoblikovanje poslovanja z umetno inteligenco: kako in kje je najbolje začeti s projekti, kako prilagoditi poslovno kulturo ter kako uporabiti umetno inteligenco, da bo ta odgovorna in varna, da bo varovala zasebnost in spoštovala zakonodajo. Z izobraževanji AI Business School želimo poslovnim odločevalcem iz različnih panog predstaviti najboljše odgovore na te in druge izzive,« je povedala Barbara Domicelj, direktorica slovenskega Microsofta.

V središču znanja za poslovne voditelje
Na področju umetne inteligence obstaja veliko število programov in izobraževanj, ki pa se posvečajo tehničnim vidikom umetne inteligence in so zasnovani za tehnične poklice. Izobraževanja AI Business School so posebna v tem, da so namenjena poslovnim voditeljem in temam, ki so pogosto spregledane, vendar ključne za uspeh: vodenje ljudi v času sprememb, snovanje strategije, ki bo prinesla resnično poslovno vrednost, in razvoj kulture, ki se lahko prilagodi novemu pristopu do dela.

Microsoft je v pogovorih s strankami prepoznal štiri ključne skrbi poslovnih voditeljev na področju umetne inteligence:


Izobraževanja AI Business School so bila zasnovana tako, da neposredno odgovorijo na te pogoste izzive ter pomagajo poslovnežem določiti najboljše ukrepe za pospešitev uvedbe umetne inteligence na odgovoren način.

Vsebinski sklopi
Izobraževanja pokrivajo štiri teme, ki so ključne za uspeh z umetno inteligenco.

Strategija. Modul pokriva različna ogrodja za strateški premislek o vlogi umetne inteligence v organizaciji. Prav tako so vključeni primeri, ki orišejo potencialne možnosti uporabe umetne inteligence za ustvarjanje poslovne vrednosti. Poslovni voditelji se prav tako lahko seznanijo s primeri iz različnih panog, kot so proizvodnja, zdravstvo, maloprodaja, finančne storitve, vladne ustanove in izobraževanje.

Kultura.
V tem modulu so predstavljene izkušnje s preobrazbo kulture v ključnih poslovnih funkcijah, kot so finance, marketing, prodaja in podpora strankam.

Odgovorna umetna inteligenca. Modul vključuje vodiče, najboljše prakse, orodja in druge vire za vzpostavitev načel in upravljavskih modelov za odgovorno odločanje in uvedbo umetne inteligence v organizaciji.

Tehnologija. Tehnološki modul poslovnim voditeljem nudi agnostičen pregled ključnih konceptov umetne inteligence in tehnologij, ki jo poganjajo. Modul prav tako predstavi, kako Microsoft vključuje najnovejši napredek na področju umetne inteligence v svoja orodja, izdelke in storitve, ki so na voljo organizacijam.

Ker se vsi posamezniki učijo drugače, izobraževanja AI Business School vključujejo tako video kot pisne vsebine. Videe sestavljajo predavanja, vprašanja z odgovori in pogovori o temeljih tehnologij umetne inteligence, v dokumentih pa je mogoče najti študije primerov, vodiče in informativne dokumente. Uporabniki imajo prav tako dostop do orodja AI Maturity Assesment za ocenjevanje pripravljenosti organizacije, da izkoristi prednosti umetne inteligence.

Izobraževanja AI Business School se redno posodabljajo z novimi vsebinami, saj je umetna inteligenca dinamično področje, ki se nenehno spreminja. Vsebine so na voljo brez registracije ter dostopne na namiznih in mobilnih napravah.
Naslednja novica:
8 stvari, na katere moramo pomisliti, preden se odločimo za delo v "start-up" podjetju


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled