Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Microsoft Teams, 21.05.2020

Microsoft Teams dogodki v živo: odlično orodje za spletna srečanja z večjim občinstvom

teams-live-events-schedule.jpg

Microsoft Teams dogodki v živo so še ena v vrsti orodij, ki uporabnikom nudijo predvajanje dogodkov v živo, in sicer večjemu spletnemu občinstvu. Govorimo o lastnosti okolja Microsoft 365, ki dvigne pretakanje videov v živo na višjo raven, saj spodbuja sodelovanje udeležencev pred, med in po dogodku. Dogodek v živo lahko ustvarimo ne glede na to, kaj je glavni kanal občinstva - Microsoft Stream, Teams ali Yammer. Povedano po domače, Teams dogodki v živo so nadgradnja oz. podaljšek Teams sestankov ("meetings").


Glavni namen Teams dogodkov v živo je "one-to-many" komunikacija, kjer predavatelj ali gostitelj vodi interakcijo, medtem ko občinstvo v glavnem spremlja video v živo. Sodelujoči lahko dogodek spremljajo v živo, ali ga pogledajo naknadno preko Microsoftovih aplikacij Yammer, Teams in/ali Stream. Z gostiteljem lahko sodelujejo preko moderiranega dela Q & A ali preko Yammer sekcije pogovora. 


Teams dogodki v živo so mišljeni kot naslednja stopnja orodja "Skype Meeting Broadcast" in bodo po vsej verjetnosti v celoti nadomestili "Skype Meeting Broadcast". Trenutno Microsoft še vedno podpira "Skype Meeting Broadcast" za vse uporabnike, ki v svojih organizacijah uporabljajo Skype for Business. Kljub temu pa ravno Microsoft spodbuja preizkus Teams dogodkov v živo, ki omogočajo deljenje ekrana, prav tako pa podpirajo dodatne, zunanje strojne opreme in ostale programske dodatke. 


Vloge pri organizaciji Teams dogodka v živo

Dogodki v živo vsebujejo več različnih vlog (organizator, producent, predavatelj in udeleženec), ki omogočajo izpeljavo uspešnega dogodka. Več na to temo pa na tej POVEZAVI.


Ključne komponente

Obstajajo štiri ključne komponente, ki sestavljajo vsak Teams dogodek v živo.

Načrtovanje

Ekipe omogočajo organizatorjem, da ustvarijo dogodek z ustreznimi dovoljenji za udeležence, določijo člane skupine dogodkov, izberejo način produkcije in povabijo udeležence. Če je dogodek v živo ustvarjen iz skupine Yammer, bodo udeleženci dogodka v živo lahko Yammer pogovor uporabili za interakcijo z ljudmi v dogodku.


Produkcija

Video je osnova dogodka v živo. Za snemanje lahko uporabimo klasično spletno kamero, ali profesionalen set večih kamer. Microsoft 365 Teams dogodki v živo podpirajo različne načine produkcije, saj lahko organizatorji uporabijo zunanje aplikacije ali naprave, lahko pa uporabijo vse Microsoftove aplikacije. Vse je seveda odvisno od zahtev projekta oz. dogodka in pa stroškovne meje. Obstajata dva načina produkcije dogodkov:


"Streaming" platforma

Platforma za pretočne vsebine dogodkov v živo je sestavljena iz naslednjih komponent:

"Enterprise Content Delivery Network (eCDN)"

Cilj eCDN-ja je distribucija video vsebine znotraj omrežja nekega podjetja, brez da bi to isto omrežje bilo preobremenjeno. Za optimizacijo omrežja lahko uporabimo enege od certificiranih eCDN partnerjev:


Izkušnja udeležencev dogodkov v živo 

Izkušnja udeležencev je najbolj pomemben aspekt celotnega dogodka in zelo pomembno je, da lahko udeleženci sodelujejo na dogodku, brez tehničnih ali kakršnihkoli drugih težav. Udeleženci Teams dogodkov v živo lahko te spremljajo preko vseh naprav, torej od mobilnih telefonov, tablic, do računalnikov, prenosnikov itd. Office 365 dogodki v živo slonijo na kombinaciji dveh kolaboracijskih orodjih, in sicer sta to Yammer in Teams.

Poročilo dogodka v živo

Administratorji lahko spremljajo analitiko dogodka v živo. Poročilo o dogodku v živo vsebuje aktivnost uporabnikov, status dogodka, čas začetka, število ogledov in tip produkcije. 

Naslednja novica:
10% popust na Roborock robotske sesalnike v Big Bangu


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled