Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Alienware Concept UFO, 08.01.2020

Miniaturni računalnik in prenosna igralna konzola v enem!

concept-ufo-mini-pc-i-igraca-konzola-u-jednom_lzomem.jpg
Prenosno igralno konzolo Alienware Concept UFO lhako uporabljamo tudi v vlogi osebnega računalnika.

Podjetje Alienware je obiskovalce letošnjega sejma potrošniške elektronike prijetno presenetilo s predstavitvijo nadvse zanimive mobilne naprave. Tu namreč gre za prenosno igralno konzolo imenovano Concept UFO, ki temelji na osnovi Microsoftovega operacijskega sistema Windows 10. To v praksi pomeni, da novost lahko uporabljamo tudi v vlogi računalnika vse-v-enem.

 

Mobilna naprava Alienware Concept UFO je opremljena z 20,3-centimetrskim oziroma 8-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.200 slikovnih točk in temelji na osnovi Intelovega procesorja desete generacije. Ker je prenosna igralna konzola modularna, to pomeni, da se krmilniki za igranje iger lahko odstranijo.

 

Ker se vmesnik USB-C nahaja na spodnjem delu naprave, je prenosno igralno konzolo mogoče priključiti na zunanji zaslon, tipkovnico in računalniško miško. Ker je na njej nameščen operacijski sistem Windows 10, ga lahko uporabljamo tudi za klasična opravila in za zabavo. Ker je hlajenje strojnih komponent aktivno (z ventilatorjem), novost pri delovanju ni ravno tiha.

 

Ker pa gre pri prenosni igralni konzoli Alienware Concept UFO za koncept, trenutno še ni znano, kdaj bo ta na voljo v prosti prodaji. Je pa znano to, da lahko novost brez težav poganja igre, kot so  Mortal Kombat 11, F1 2019 in Rocket League. Zato verjamemo, da jo bi bili igričaji več kot veseli.

Naslednja novica:
Je to težko pričakovani Google Pixel 4a?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled