Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Digitalno poslovanje, 12.06.2019

MIT informatika z novo generacijo poslovnega informacijskega sistema podpira pametno digitalno poslovanje v industriji 4.0

13_posvet.jpg

Podjetje MIT informatika je odkrilo vrsto naprednih zmožnosti, ki jih prinaša nova generacija poslovnega informacijskega sistema MIT Orkester ter podalo vpogled v prihodnost poslovanja, ki bo temeljilo na analiziranju podatkov in umetni inteligenci.

Digitalno poslovanje v moderno vodenih podjetjih sega od poslovnega načrtovanja do učinkovitega izvajanja vsakodnevnih dejavnosti v proizvodnji in režijskih službah, kar so na svojem tradicionalnem, že 13. poslovnem srečanju predstavili v podjetju MIT informatika. 

»Podjetja ob prehodu na digitalizirano poslovanje iščejo rešitve, s katerimi bi lahko enovito podprla nove načine poslovanja in poenostavila vključevanje v različne vrednostne verige. Pri tem je pomembno, da jim morajo nove rešitve omogočati prilagodljivost in prožnost, saj bodo le tako lahko pravočasno odgovorila na hitre in številne spremembe, ki danes krojijo tržišče,« je povedala Marjeta Povalej, direktorica podjetja MIT informatika. 

Udeleženci srečanja so spoznali zmožnosti novega standardnega modula Visual@MIT za planiranje proizvodnje in poslovnih aktivnosti ter rešitve za vodenje proizvodnje v industriji 4.0. Kot eno najpomembnejših področij digitalizacije je bila izpostavljena digitalizacija delovnih postopkov pri nabavi in prodaji ter digitalno sodelovanje s poslovnimi partnerji prek prilagojenih spletnih rešitev, ki omogočajo vključevanje v interne procese prek katerekoli naprave, vedno in povsod. Predstavljeni so bili tudi inovativni pristopi pri delu s kupci, ki temeljijo na upravljanju z znanjem in umetni inteligenci. Med novostmi je posebno pozornost pritegnila nova rešitev za obvladovanje likvidnosti, ki temelji na tehnologijah za poslovno poročanje, analitiko ter povezovanje podatkovnih virov.

Kakovosten sistem ERP je ključen za uspešno digitalizacijo

Kot je pokazalo MIT-ovo srečanje je prilagodljivost poslovnega informacijskega sistema ključna za uspešnost digitalne transformacije, ko podjetja razvijajo in preizkušajo nove storitve, s katerimi dodajajo vrednost svojim osnovnim produktom. Poleg tega se vedno bolj odpirajo navzven ter ob tesnejšem povezovanju s poslovnimi partnerji iščejo nove načine za povečevanje konkurenčnosti.

»Podjetja v digitalni dobi bistveno pogosteje spreminjajo poslovne modele. To pomeni, da mora poslovni informacijski sistem podpirati procesne inovacije ter prehajanja med poslovnimi modeli prek parametrizacije procesov. Večina globalnih sistemov v takšnih primerih zahteva radikalne posege v samo delovanje sistema ali pa je treba poslovni informacijski sistem ob spremembi poslovnega modela uvesti na novo,« je še izpostavila Marjeta Povalej.

Nova generacija MIT-ovih poslovnih rešitev je prav zato odprta za povezovanje z različnimi dodatnimi aplikacijami, hkrati pa se lahko posamezni moduli za specifično dejavnost enostavneje priključujejo na druge poslovne rešitve. Takšen pristop podjetju, ki je na tržišču prepoznano po svojem poglobljenem obvladovanju različnih proizvodnih dejavnosti, omogoča, da s prilagojenimi digitalnimi rešitvami podpre podjetja pri njihovih posebnostih in na področjih, kjer ustvarjajo največjo dodano vrednost.

Naslednja novica:
Koliko pomnilnika ima dejansko novi iPhone 11 Pro?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled