Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Signal, 13.01.2021

Najboljša aplikacija za pogovore, če vas skrbita varnost in zasebnost

download-mobile-bdc14a52a345c02611f4a8ac2a2796dfd4f5f2d9cf9abbf2494bd3e244d63035.jpg
Signal je v tem trenutku najbolj priljubljena aplikacija za komunikacijo.

Brez večjih zadržkov lahko rečemo, da ima danes vsakdo v žepu svoj mobilni telefon, ki ga uporablja za vse mogoče opravke. Pravzaprav je telefon postal majhen žepni računalnik, ki nam po eni strani lajša vsakdan, po drugi strani pa kroji vsako minuto našega življenja. Na žalost pa smo že ob manjši neprevidnosti lahko kaj hitro ob našo zasebnost, kar še posebno drži za zasebnost komunikacij. Zato ne preseneča, da mobilni programi za zagotavljanje varnih komunikacij vse bolj pridobivajo na priljubljenosti, na lestvici priljubljenosti pa trenutno vodi aplikacija Signal.

Aplikacija Signal (https://signal.org/) lahko na pametnem telefonu uporabnika, ki ga še posebej skrbi zasebnost, brez težav nadomesti privzeti orodji za opravljanje telefonskih klicev in pošiljanje kratkih sporočil SMS. Signal dejansko šifrira ves promet od pošiljatelja do prejemnika in obratno, zato ni nevarnosti, da bi bil razkrit nepooblaščenim osebam. Poleg tega je Signalova napredna tehnologija za ohranjanje zasebnosti vedno vklopljena, zato bo naša komunikacija vedno tajna.

Sporočila v okviru aplikacije Signal so dostavljena hitro in zanesljivo, celo v počasnejših omrežjih, saj je aplikacija optimizirana za delovanje tudi v najbolj nezanesljivih okoljih. Za komunikacijo s prijatelji potrebujemo zgolj telefonsko številko tistega, s katerim želimo komunicirati. Tu je na voljo celo urejevalnik slik za obdelavo fotografij. Ta vsebuje tudi orodje za dodajanje besedila k sliki, zato da lahko k svojim slikam, ki povedo več kot tisoč besed, dodate še tisoč in prvo.

Naslednja novica:
Kaj storiti, če še vedno uporabljamo Adobe Flash?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled