Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Tipkovnice, 13.09.2017

Kupujete brezžično tipkovnico? Tukaj smo izbrali nekaj najboljših.

pcw-keyboard-primary-100665405-large.jpg

Brezžična tipkovnica nas ne "osvobodi" zgolj kabla, temveč nam ponudi nove možnosti in nove razsežnosti uporabniške izkušnje. Modeli brezžičnih tipkovnic, ki smo jih izbrali za vas, se med seboj razlikujejo po velikosti, teži, dizajnu in kompatibilnosti z operacijskim sistemom in napravo. Večina teh tipkovnic ima dolgo življenjsko dobo, kar je zagotovo dobra lastnost, ko govorimo o tehnoloških napravah. Cene dotičnih tipkovnic s časom padajo, podobno kot ostala tehnologija, hkrati pa postajajo vse zmoglivejše.

Novejši modeli, ki vključujejo najmodernejši tehnologijo, se lahko pohvalijo z zares zanimivimi lastnostmi in funkcionalnostmi. Logitech MX850 Performance tipkovnica je znana po tem, da je kompatibilna z različnimi napravami in platformami, medtem ko tipkovnica sama po sebi ni ravno primerna za vsakogar. Microsoftova Modern Keyboard tipkovnica recimo vključuje čitalec prstnih odtisov in premium dizajn, vendar je spet problem v ceni tipkovnice.

 

Pri nakupu brezžčnih tipkovnic se zelo splača preizkusiti samo napravo, kajti vsak posameznik drugače vrednoti tipkovnice. Tudi sam način uporabe je zelo različen od naprave do naprave in težko je na prvo žogo oceniti, katera je tista prava tipkovnica. Kljub temu pa upamo, da vam bomo z našim seznamom brezžičnih tipkovnic olajšali nakup, ali pa vam vsaj približali dotično področje tehnoloških produktov. 

Ioger Quietus RF Desktop - najboljša brezžična tipkovnica

Tipkovnica Ioger Quietus RF Desktop je nekoliko tišja od nekaterih modelov na seznamu, čeprav obstajajo še tišje, kar pomeni, da naj to ne bo ključna lastnost, na katero se osredotočate pri nakupu. Pohvalen pri tej tipkovnici je v bistvu celoten "paket": dober dizajn, dobro opremljena tipkovnica z dodatkom brezžične miške in vse to za solidno ceno.

Tipkanje na to tipkovnico je zadovoljivo tiho, izpostaviti pa je potrebno tudi 12 "bližnjic", med katerimi najdemo uravnavanje zvoka, "sleep mode" itd. Uporablja zgolj eno AAA baterijo, ki naj bi držala tudi eno leto.

Microsoft Wireless 900 Desktop

Kljub visoki ceni, ki je v primerjavi s prej opisano tipkovnico Ioger Quietus RF Desktop, skoraj 25% višja, je Microsoft Wireless 900 Desktop dokaj podobna po zmogljivostih. Tudi ta vključuje brezžično miško, nima pa toliko "bližnjic" kot Iogerov model, čeprav ima 8 tipk, ki si jih lahko po želji sprogramiramo. Po pisanju portala "TechConnect" je en minus te tipkovnice tudi tipka za presledek, ki oddaja glasen in neprijeten zvok. Glede na to, da je ta tipka en najbolj pogosto uporabljanih na vseh tipkovnicah, bi lahko to predstavljajo dokaj nadležno stvar in problem. Za razliko Iogerovega modela uporablja dve AAA bateriji, kar pa naj bi pomenilo, da tudi drži dva-krat dlje.

 

Na kaj biti pozoren pri nakupu brezžične tipkovnice?

Brezžične tipkovnice se z računalnikom povežejo na enega od dveh načinov: preko Bluetooth povezave ali USB povezave. Pomembno je opozoriti na to, da nekatere starejše Windows 7 naprave ne podpirajo Bluetooth povezave, medtem ko po drugi strani potrebujemo ravno to, če želimo, da tipkovnica deluje na večih platformah ali novejših napravah. Najnovejša Bluetooth 4.0 tehnologije omogoča tudi nizko porabo energije, ki precej podaljša življenjsko dobo naprave.

 

USB tipkovnice so nekoliko bolj priročne za uporabo, saj jih preprosto priključimo in že lahko nadaljujemo s svojim delom. Bluetooth povezava pa po drugi strani zahteva nekoliko več korakov, še posebej, če uporabljamo starejše naprave, ki delujejo počasneje.

 

Bluetooth tipkovnice stanejo več kot USB tipkovnice, vendar hkrati ponujajo daljšo življenjsko dobo baterije. Ko nakupujete novo brezžično tipkovnico, ne pozabite, da nekateri proizvajalci kompenzirajo velikost tipkovnice za prenosljivost.

 

Velikost

Zavedati se moramo, da vedno več tehnoloških naprav nosimo s seboj in ravno zato je pomembno, da so te karseda prenosljive in potovanju prijazne. Po navadi je tako, da bomo na račun velikosti oz. v tem primeru majhnosti morali pozabiti na določene lastnosti in funkcionalnosti tipkovnice, vendar je vseeno pomembno, da je tipkovnica lahka in kompaktna.

 

Tipke

Iščite tipke, ki so dovolj udobne in dizajnirane tako, da vam ne bodo parale živcev po dolgih urah tipkanja. Večina masovno rabljenih tipkovnic uporablja membransko tehnologijo, ki je primerna za večino uporabnikov, vendar pa "gamerji" in tisti, ki tipkovnico uporabljajo zelo redno, verjetno raje uporabljajo tipkovnice z mehanskimi tipkami. Windowsowe bližnjice ali druge tipke, ki jih je možno programirati , so velik plus, posebej za prej izpostavljene redne uporabnike.

 

Prilagodljivost

Določene tipkovnice ne ponujajo nobenih možnosti izbire naklona ali višine. Ko kupujemo tipkovnice, moramo imeti v mislih tudo to, torej tipkovnice, ki imajo nastavljiva stojala itd.

 

Baterija

Vse brezžične tipkovnice uporabljajo baterije. Bodite zelo pozorni na tip in število baterij, ki jih tipkovnica uporablja.

 

Cena

Solidno brezžično tipkovnico je možno dobiti že za 40 ameriških dolarjev, je pa z nekaj iskanja po spletu in trgovinah možno to ceno tudi nekoliko znižati.

 

Katere brezžične tipkovnice se še splača preveriti?

Naslednja novica:
Novi iOS 11 na voljo za prenos. Takoj ga preizkusite!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled