Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Pametne ure, 18.05.2020

Najboljše pametne ure za uporabnike Androida

skagen-falster-3-587-1583861221-ym4d-full-width-inline-1584542114-najr-column-width-inline.jpg
Skagen Falster 3

.. Po ocenah strokovnjakov je najboljša pametna ura ta trenutek Apple Watch Series 5. Ta pa seveda ni kompatibilna z Android napravami, kar pomeni, da morate tisti, ki ne želite presedlati na iPhone, raziskati trg Android pametnih ur ..

Trg pametni ur, povezljivih z operacijskim sistemom Android,  ima na srečo zelo bogato izbiro. Najprej boste verjetno pomislili na pametne ure Wear OS, je pa poleg teh na trgu še kar nekaj drugih, ki zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika. Cene in funkcionalnosti se od ure do ure seveda razlikujejo. Vrednosti so zgolj informativne in se od prodajalca do prodajalca lahko razlikujejo. Pa si poglejmo, katere so najboljše pametne ure za uporabnike operacijskega sistema Android. 

Najboljše Wear OS pametne ure

Ko govorimo o Android pametnih urah, imamo v mislih Googlov lastni Wear OS - operacijski sistem, ki ga proizvajalci strojne opreme lahko uporabljajo na svojih napravah. Wear OS bi tako moral biti optimalna izkušnja za Android uporabnike - enako kot kot kombinacija Apple Watch in iOS - vendar Wear OS/Android Wear na žalost nima vseh lastnosti, ki bi jih pričakovali od moderne pametne ure. Ne glede na to, obstaja kar nekaj Wear OS ur, ki spadajo v sam vrh.

Skagen Falster 3

Privlačen dizajn, zmogljiv procesor Snapdragon Wear 3100, nadgradljiv spomin, vodoodpornost, merilnik srčnega utripa in še bi lahko naštevali. Celotna recenzija pametne ure Skagen Falster 3.

Ključne lastnosti:


Fossil Gen 5

Ima vgrajen GPS, merilec srčnega utripa, z njo lahko plavamo, saj je vodoodporna, prav tako pa lahko brezstično plačujemo z Google Pay. Kljub vsemu pa senzorji niso nujno najbolj natančni, poleg tega pa Fossil Gen 5 nikakor ne moremo označiti za športno pametno uro ali merilnik aktivnosti. Celotna recenzija pametne ure  Fossil Gen 5.

Ključne lastnosti:


Suunto 7

Suunto 7 ponuja zanimive programske lastnosti, vendar hkrati nosi klasične pomanjkljivosti operacijskega sistema Wear OS - med temi izstopata vzdržljivost baterije in merjenje aktivnosti. Celotna recenzija pametne ure Suunto 7 ni na voljo.

Ključne lastnosti:


Fossil Sport

Prva Fossilova pametna ura z novim procesorjem Qualcomm 3100, ki je trenutno verjetno najboljša Wear OS ura na trgu. Na voljo imamo dve velikosti, primerna pa je predvsem za tiste, ki iščete športno pametno uro. Poleg vsega je tudi ena najlažjih pametnih ur s solidno vzdržljivostjo baterije (24 - 36 ur). Celotna recenzija pametne ure Fossil Sport.

Ključne lastnosti:


TicWatch E2

Če iščete cenovno ugodno, a solidno uro, je pametna ura Ticwatch E2 verjetno najboljša "budget" ura za Android uporabnike. Nima sicer vseh najbolj naprednih lastnosti kot model TicWatch Pro LTE, vendar je vseeno prava izbira za tiste, ki iščete cenovno ugodnega in uravnoteženega partnerja za vadbo. Celotne recenzije pametne ure TicWatch E2 ni na voljo.


Ključne lastnosti:


Michael Kors Access Lexington 2

44 mm Lexington je najdražja ura Korsove linije, se pa cena razlikuje po modelih. Na voljo so vse spodaj naštete lastnosti, potrebno pa je izpostaviti, da točnost merilnika srčnega utripa ni ravno vrhunska - ne glede na to, ne govorimo o športni pametni uri. Celotna recenzija pametne ure  Michael Kors Access Lexington 2.


Ključne lastnosti:


Michael Kors Access Bradshaw 2

To uro izberemo, če iščemo veliko in vpadljivo pametno uro. Podobno kot zgornji model, tudi Bradshaw 2 ni ravno idealna ura za vadbo. Težko bi rekli, da je glede dotičnega modela karkoli subtilnega, vseeno pa je ura dovolj privlačna, saj nudi večji dizajn in zanimive lastnosti.


Ključne lastnosti:


TicWatch Pro 2020

Za zahtevani denar je TicWatch Pro 2020 še vedno malce predraga ura. Specifikacije niso na najvišjem nivoju, prav tako pa lahko za manj denarja pri drugih urah dobimo več. Ne glede na to je Wear OS še vedno dovolj dobra kombinacija dizajna in lastnosti, kar uvršča TicWatch Pro 2020 med pametne ure, ki se jih splača pogledati.


Ključne lastnosti:


Alternative Android pametnih ur

Operacijski sistem pametnih ur Wear OS je že precej zastarel in ni najbolj optimalna rešitev za vse tiste, ki cenijo lastnosti, kot so najnaprednejše zdravstvene rešitve in merjenje športnih aktivnosti. Pa si poglejmo še nekaj pametnih ur, ki so kompatibilne z Android napravami, vendar ne uporabljajo operacijskega sistema Wear OS.

Huawei Watch GT 2e

V primerjavi s predhodnim modelom GT je model 2e nekoliko bolj športen, prav tako pa nudi nekaj novih lasnosti. Favorizira Android uporabnike, ki imajo na voljo nekaj dodatnih lastnosti, kot je recimo predvajalnik glasbe. Edina večja pomanjkljivost ure je, da vsi športni podatki ostanejo zgolj v kompatibilni Huaweijevi aplikaciji Health. Celotna recenzija pametne ure Huawei Watch GT2e.

Ključne lastnosti:


Samsung Galaxy Watch Active 2

Najnovejša Samsungova pametna ura, ki je tudi najboljša. Primerna tako za moške kot ženske, poleg tega pa je po mnenju portala Wareable prva izbira za uporabnike Android pametnih telefonov. Celotna recenzija pametne ure Samsung Galaxy Watch Active.


Ključne lastnosti:


Fitbit Versa 2

Za polovico cene najnovejše Applove pametne ure je Fitbit Versa 2 pametna ura, ki je vrhunski športni merilnik aktivnosti v majhnem in lahkem paketku. Celotna recenzija pametne ure Fitbit Versa 2.


Ključne lastnosti:


Samsung Galaxy Watch

Kljub temu, da morda ni najnovejša Samsung pametna ura, je še vedno med najboljšimi, ki si jih uporabniki Androida lahko zaželijo. Celotna recenzija pametne ure Samsung Galaxy Watch.


Ključne lastnosti:

Naslednja novica:
Kako narediti nepozaben selfi?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled