Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Asus ROG Zephyrus S, 18.08.2018

Najtanjši prenosnik za najzahtevnejše ljubitelje iger

rog-zephyrus-s-najtanji-gamerski-prijenosnik_jymznz.jpg

Najzahtevnejši igričarji ne prisegajo na kompromise, zato je podjetje Asus zanje pripravilo prenosni računalnik ROG Zephyrus S, ki mu ne bo zmanjkalo moči niti pri najzahtevnejših nalogah. Največja prednost novosti je nedvomno v tem, da združuje mobilnost in zmogljivost. Prenosnik je namreč dovolj zmogljiv tudi za najzahtevnejše računalniške igre, njegove mere pa so relativno kompaktne. Vstopni model s 39,6-centimetrskim (15,6-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 in frekvenco osveževanja 120 hercev namreč v debelino meri zgolj 1,8 centimetrov, tehta pa vsega 2,3 kilogramov, kar pomeni, da ga boste lahko brez težav prenašali naokrog.

Zmogljiv prenosni računalnik Asus ROG Zephyrus S temelji na osnovi zmogljivega procesorja Intel Core i7-8750H, na voljo pa je vsaj 16 gigabajtov hitrega sistemskega pomnilnika in pogon Solid State kapacitete 512 gigabajtov ali en terabajt. Kar se tiče grafične kartice pa imamo na voljo dve možnosti in sicer grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1060 s šestimi gigabajti lastnega grafičnega pomnilnika ali GeForce GTX 1070 Max-Q s kar osmimi gigabajti lastnega grafičnega pomnilnika, ki je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Čeprav igričarski prenosni računalnik v debelino meri zgolj 1,8 centimetrov, zmogljiv hladilni sistem poskrbi, da temperatura procesorja Intel Core i7-8750H nikoli ne preseže 80 stopinj Celzija. K temu svoje seveda pripomore tudi inovativno ohišje, ki se samodejno dvigne, ko odpremo prenosnik. Zanimiva je tudi tipkovnica, ki ima barvno osvetlitev pod tipkami, ta pa bodo zaradi odličnih stikal zlahka kos tudi najhujšim oblikam »mučenja«.

Najtanjši prenosni računalnik Asus ROG Zephyrus S bo naprodaj septembra. Čeprav maloprodajna cena novosti ni bila razkrita, verjamemo, da všečni prenosni računalnik zagotovo ne bo poceni.

Naslednja novica:
Pomembna posodobitev za lastnike telefonov Samsung Galaxy S9


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled