Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple HomePod, 13.02.2018

Ne drznite si popraviti pametnega zvočnika Apple HomePod!

uzyfd1ftfgjkhlpn.jpg
Apple HomePod je na račun popravljivosti od desetih možnih točk prejel zgolj eno!

Podjetje Apple je nedavno ponudilo v prodajo lastni pametni zvočnik HomePod, ki naj bi po ocenah strokovnjakov pretresel trg pametnih zvočnikov in sicer na enak način, kot je pred dobrim desetletjem iPhone pretresel trg pametnih mobilnih telefonov. Z novincem bo Applova digitalna asistentka Siri dobesedno doživela preporod, sama naprava pa je bila zasnovana z namenom, da premaga Sonos, Amazon in Google. Ovalni in priročni pametni zvočnik HomePod je visok 17,8 centimetrov in je opremljen z sedmimi visokotonskimi zvočniki, Apple pa ga je obogatil še z Applovim naprednim mobilnim procesorjem A8, ki naj bi izboljšal kvaliteto zvoka in ravno ta naj bi presegla vse povprečne zvočnike (ni ravno vrhunski dosežek, vendar je vseeno dober začetek). Pametni zvočnik Apple HomePod zaznava tudi okolico in temu primerno prilagaja izhodni zvok. Bolj glasen kot je prostor, pametni zvočnik HomePod samodejno postane glasnejši in obratno.

Ker je pametni zvočnik Apple HomePod požel veliko zanimanja, so ga v roke dobili zanesenjaki spletnega portala iFixit in preverili njegovo popravljivost v praksi. Ta si je prislužil zelo porazno oceno na račun popravljivosti, saj je od desetih možnih točk prejel zgolj eno. Ključno težavo predstavlja močno lepilo, s katerim je praktično zalepljeno vse, in sicer od zgornjega pokrova pa vse do mikrofona in spodnjega gumijastega podstavka. Poleg tega je brez navodil za popravilo novost praktično nemogoče popraviti, stroški popravila pa so enaki ceni novega zvočnika.

Zanesenjaki spletnega portala iFixit so seveda izpostavili tudi pozitivne lastnosti pametnega zvočnika Apple HomePod. Med temi gre izpostaviti predvsem robustno zasnovo, ki je praktično neuničljiva. Poleg tega so pri podjetju Apple uporabili standardne vijake (kar je sicer prava redkost), z uporabo prevodnih vijakov pa je računalniškemu gigantu uspelo odpraviti nadležno kablovlje.

Podvig zanesenjakov spletnega portala iFixit s pametnim zvočnikom Apple HomePod si lahko ogledate na spletni povezavi http://bit.ly/HomePod-iFixit-RN.

Naslednja novica:
Vprašanja, ki si morate zastaviti, ko kupujete mobilni terminal za vaše skladišče


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled