Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Telefonija, 12.03.2018

Vas nadlegujejo nezaželeni klici? Tako jih ustavite.

11_11.jpg
Tako enostavno blokirate nezaželene klice

Tudi vas nadlegujejo nezaželeni klici z vseh koncev? Vedno več je tudi samodejnih klicev, ki so videti kot povsem običajni klici, vendar jih opravlja namenska programska oprema. V ZDA je ta trend postal že vsakodnevna stalnica, saj so samo lani vsak mesec zabeležili več kot 375.000 prijav glede nezaželenih klicev, ki so bili opravljeni računalniško.

 

Tudi če država poskuša izslediti takšne klicatelje in jih zaustaviti, so mnogokrat pri tem neuspešni, saj takšni klici večkrat izvirajo iz tujine, kjer pa država nima pristojnosti. Sicer poznamoveč vrst nezaželenih klicev. Med drugimi so to:

Teh klicev se lahko rešimo na različne načine.

 

Način A - blokirajte vsako številko posebej

Morda je tole najbolj zanesljiv način, vendar tudi dolgotrajen, saj klicatelji večkrat zamenjujejo telefonske številke. Postopek blokade pa je enostaven, kjer v zgodovini klicev na telefonu, samo pridržimo prst na telefonski številki, katero želimo blokirati, nato pa izberemo možnost "blokiraj" oziroma "block".

 

Način B - podajte prijavo ponudniku

Eden izmed načinov je tudi, da pri ponudniku mobilnih storitev, podate zahtevek za določeno ali več telefonskih številk, katerih želite, da vam jih blokira. Največkrat je ta postopek časovno utrujajoč, saj bo potrebno izpolniti kar nekaj birokracije.

 

Način C - uporabite aplikacije

Ta način pa je izmed vseh, najbolj enostaven in učinkovit. Preprosto s spletne trgovine prenesemo aplikacijo, katera bo samodejno blokirala takšne nezaželene klice. Večina takšnih aplikacij ima že spisek nezaželenih številk. Tako nam ne bo potrebno opravljati dosti dela. Imamo tudi opcijo, da se klicatelji blokirajo glede na vsak posamezni klic, če smo skeptični in nas skrbi, da ne bomo blokirali kakšnega pomembnega klicatelja.

 

Nekaj takšni aplikacij:

Če še pa vi poznate kakšen takšen način, kako se znebiti nadležnih klicateljev, pa nam sporočite v komentarjih.

Naslednja novica:
Prava izbira stola in mize je pomembna


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled