Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Nintendo, 04.05.2018

Nintendove konzole z resno varnostno luknjo

2_nintendo.jpg
Nintendo Switch ogroža varnostna luknja

Skoraj vsak dan se srečujemo z varnostnimi luknjami, katere omogočajo nepridipravom dostop do naše naprave ali celo krajo naših osebnih podatkov. Tokrat so na udaru Nintendove Switch konzole. Naprave, katere so grajene na mobilnem procesoru Nvidia Tegra X-1, imajo resno varnostno luknjo. To so nedavno ugotovili varnostni strokovnjaki pri podjetju ReSwitched.

Napaka naj bi ogrozila vse naprave z omenjenim procesorjem. Večino najdemo v Nintendovi konzoli, so pa tudi vgrajeni v Googlove Chromebooke.

Luknja imenovana "Fusée Gelée" omogoča komurkoli, da zažene svoje skripte na procesorju, kar lahko povzroči kritično preobremenjenost, že ko se sistem zažene.

Težava pa je tudi v tem, da to napako ni lahko popraviti, sploh če so naprave v rokah uporabnikov, kateri ne nameščajo in ignorirajo varnostne posodobitve sistema.

Napaka je nastala zaradi napake v programiranju v kodi, katera se zažene ob zagonu sistema - najdena v bootROM. Največja težava v tem pa je tudi, da napako se lahko odpravi še preden zapusti tovarno, vendar po tem je to praktično nemogoče.

Če bi vsak lahko uveljavljal popravke na booROMu, po tem ko je bila naprava odposlana iz tovarne, potem bi lahko vsakdo spreminjal nastavitve, kar bi privedlo tudi do novih varnostnih težav.

Kako bo s tem popravkom in kdaj bo na voljo, bo povedal samo čas.

Naslednja novica:
Telefon z najmogočnejšo baterijo na svetu na voljo preko portala Indiegogo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled