Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Android Authority, 15.06.2019

Niz posodobitev za tretji najbolj razširjen mobilni operacijski sistem na svetu

nekoliko-novosti-za-kaios-treci-najveci-mobilni-operativni-sustav-na-svijetu_y9b0cq.jpg
Mobilni operacijski sistem KaiOS bo kmalu postal še uporabnejši.

Mobilni operacijski sistem Kai OS vse bolj prihaja v ospredje, čeprav gre za nekoliko neobičajen sistem. Novost namreč temelji na osnovi mobilnem operacijskem sistemu Firefox OS oziroma na »kopiji«, ki jo je po ukinitvi programa s strani organizacije Mozilla izdelalo podjetje KaiOS Technologies. Operacijski sistem KaiOS je vsestransko uporaben, saj ga je mogoče uporabiti v navezi s sodobnimi telefoni, ki še vedno uporabljajo klasične tipkovnice, in to brez potrebe, da bi se odrekli naprednim možnostim sodobnih telefonov.

 

Mobilni operacijski sistem KaiOS je nameščen tako na kultnem mobilnem telefonu Nokia 8110 4G, kot tudi na drugih mobilnih napravah podjetij Bullitt (CAT Phones), Alcatel, Doro, Micromax in drugih. Neobičajen mobilni operacijski sistem je trenutno nameščen na več kot 100 milijonih mobilnih naprav širom sveta, kar kaže na to, da gre za uporaben sistem, ki uporabnikom nudi tisto, kar dejansko potrebujejo. To je dejansko razlog, zakaj bo mobilni operacijski sistem KaiOS kmalu deležen niza posodobitev, ki ga bodo naredila še bolj zanimivega.

 

Prenovljeni mobilni operacijski sistem KaiOS bo kmalu pridobil podporo za funkcijo Google Voice Typing oziroma možnost uporabe glasovnih ukazov. Poleg tega bo deležen izboljšav na področju zmogljivosti, saj naj bi se povečala odzivnost in izboljšala hitrost delovanja na napravah z nizko količino sistemskega pomnilnika. Tu seveda nikakor ne gre spregledati učinkovitejšo večopravilnost in dolgo pričakovano možnost kopiraj/prilepi. Naslednja večja posodobitev pa se bo dotaknila področje digitalne fotografije, kar pomeni, da bodo poceni mobilni telefoni pridobili možnost kakovostnejšega zajemanja fotografij in videoposnetkov.

Naslednja novica:
Novih 90 dni za Huawei!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled