Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


HMD Global Nokia 1 Plus, 31.01.2019

Nokia 1 Plus le še vprašanje časa?

u-pripremi-nokia-1-plus_l7lc1i.jpg
Pametni mobilni telefon Nokia 1 Plus bo pisan na kožo predvsem manj zahtevnim uporabnikom.

Pri podjetju HMD Global naj bi bilo že vse pripravljeno za predstavitev novega pametnega mobilnega telefona družine Nokia, in sicer v okviru prihajajoče februarske konference mobilne telefonije MWC 2019. Tu bo šlo za pametni mobilni telefon Nokia 1 Plus, ki naj bi kot prvi telefon družine Nokia temeljil na osnovi mobilne platforme Android Go. To pomeni, da bo novost na voljo po nadvse ugodni maloprodajni ceni in bo kljub šibkejši strojni opremi še vedno nadvse uporabna.

 

Mobilna platforma Android Go je namreč namenjena cenejšim mobilnim napravam, ki razpolagajo z vsaj 512 megabajti ali enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Kljub temu pa je ta različica mobilnega operacijskega sistema Android opremljena z grafično precej bolj všečnimi storitvami in programi, kot so Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go. Te aplikacije ob namestitvi zasedejo zgolj polovico prostora v primerjavi s klasičnimi aplikacijami in so za okoli 15 odstotkov hitrejše.

 

Glede na doslej razkrite podatke bo pametni mobilni telefon Nokia 1 Plus temeljila na osnovi mobilnega procesorja MediaTek MT6739WW, ki bo podatke preračunaval s štirimi procesorskimi sredicami Cortex-A53. Za shranjevanje vmesnih izračunov bo na voljo 1,5 gigabajtov sistemskega pomnilnika, od tega pa jih bo 889 megabajtov rezerviranega za operacijski sistem Android. Enostavnejšim grafičnim vsebinam pa naj bi bila kos vgrajena grafična kartica PowerVR GE8100 frekvence 570 megahercev. Za shranjevanje podatkov bo na voljo do 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD, za prikaz slik pa naj bi bil na voljo zaslon ločljivosti zgolj 480 x 960 slikovnih točk, pri čemer bo razmerje stranic znašalo 18 proti 9. Ločljivosti spletne kamere in digitalnega fotoaparata pa zaenkrat še nista znani.

Naslednja novica:
Zvestoba blagovni znamki Apple iz dneva v dan manjša!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled