Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Active Shooter, 03.06.2018

Nova igra za otroke pretresla tudi starše, ki so vajeni vsega hudega

180528162043-01-active-shooter-screengrab-0528-exlarge-169.jpg
Nasilna igra »Active shooter« je bila umaknjena iz igričarske platforme Steam!

V Združenih državah Amerike še vedno poteka bučna razprava o strožjem nadzoru nad orožjem. V letošnjem letu je bilo namreč na ameriških šolah kar 22 primerov streljanja, ko so ljudje umrli ali pa utrpeli poškodbe. Mnogi so »odgovornost« za to že pripisali nasilnim računalniškim igram, čeprav neposredne povezave med njimi in nasiljem raziskovalcem še ni uspelo dokazati.

Čeprav povezava med nasilnimi računalniškimi igrami in streljanjem po ameriških šolah še ni dokazana, so programerji s pripravo računalniške igre »Active shooter« oziroma »Aktivni strelec« vendarle šli nekoliko predaleč. Glavni akter se tu namreč postavi v vlogo strelca, ki se odpravi v šolo in to zgolj z namenom, da izvede množični pokol. Računalniška igra dejanko simulira množično streljanje v šoli, igralcu pa daje možnost, da ubija tako civiliste kot policiste. Poleg tega so igralcu podana natančna navodila, koliko policistov in civilistov morajo pobiti.

Čeprav bi morala biti kontroverzna računalniška igra »Active shooter« uporabnikom oblačne igričarske platforme Steam na boljo od 6. junija dalje, se to ne bo zgodilo. Lastnik platforme Valve Corp. je namreč najavil, da so jo umaknili iz seznama iger. Poleg tega je to igro pripravil programer, ki je bil s spletne platforme Steam že odstranjen lansko jesen, vendar se je platformi nedavno ponovno pridružil z uporabo drugačnega imena, s čimer je kršil pogoje uporabe igričarske platforme. Upajmo le, da se ta igra ne bo pojavila še kje druge na svetovnem spletu.

Naslednja novica:
Brezplačni VPN za mobilni brskalnik Opera


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled