Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Rittal, 01.12.2019

Nove Blue e hladilne enote z močjo od 11 do 25 kW

rital0.jpg

Rittal je močno izboljšal tehnologijo hlajenja naprav in ohišij z novimi hladilniki “Blue e” z izhodno močjo od 11 do 25 kW. Naprave s 40 odstotki manj hladilnega sredstva pomembno prispevajo k trajnostnemu varovanju okolja. Prednosti za uporabnike predstavljajo tudi natančen nadzor temperature, poenostavljeno delovanje in namestitev ter nove varnostne funkcije. Predhodno opremljeni opcijski paketi so hitro na voljo iz zaloge in lahko zadovoljijo skoraj vse potrebe: za natančne nadzorne sisteme, za območja z višjimi tlačnimi zahtevami za uporabo na prostem ali v hladnih območjih.

Ponovno hlajenje tekočin s pomočjo hladilnikov je ena izmed osnovnih zahtev za nemoteno delovanje v številnih industrijskih proizvodnih procesih. Na primer, ohišja in še posebej obdelovalni stroji morajo imeti natančno funkcijo uravnavanja temperature za natančno obdelavo kovine. Poleg tega so potrebne rešitve, ki so enostavne za upravljanje in namestitev in nudijo največjo stopnjo varnosti. Uporabniki tudi niso pripravljeni sprejemati daljših dobavnih rokov. Prilagojene tehnične rešitve morajo biti standardne in hitro na voljo iz zaloge. In nenazadnje se stranke vedno bolj osredotočajo na trajnost in prijaznost do okolja.

Trajnostno in okolju prijazno hlajenje

Z razvojem novega hladilnika Blue e, Rittal ponuja paket zrelih rešitev, ki ustreza vsem tem potrebam. Poleg hladilnikov Blue e+ z močjo 1,5 do 6 kW, so hladilniki zdaj na voljo tudi v industrijskem standardu (IP 44) s štirimi razredi moči v razponu od 11 do 25 kW in v dveh velikostih 660 x 1265 x 1315 mm in 760 x 1265 x 1515 mm (ŠxVxD). Z uporabo tehnologije mikro kanalov in visoke učinkovitosti toplotnih izmenjevalcev (aluminijasti profili z majhnimi kanali s premerom okoli 1 mm) naprave porabijo okoli 40 odstotkov manj hladilne tekočine kot do zdaj. Ker so toplotni izmenjevalci izdelani iz stoodstotnega aluminija, to preprečuje nastanek galvanske korozije.

Uravnavanje po potrebi

Ventilator in kompresor se uravnavata centralno s pomočjo digitalnega krmilnika. Tako lahko temperaturo hladilnega medija natančno reguliramo: histereza je privzeta ± 2 K; vendar obstaja tudi možnost natančnega nadzora (obvod vročega plina) ± 0,25 K. To preprečuje temperaturna nihanja, ki povzročajo netočnosti na obdelovancu, poleg tega pa zagotavlja stalno kakovost.

Enostavna za uporabo

Večjezičen industrijski zaslon na dotik na sprednji strani hladilnika in inteligentni komunikacijski vmesniki olajšajo upravljanje in analize podatkov. Posledično se parametrizacija naprav in odčitavanje podatkov in sistemskih sporočil izvedeta in sta prikazana v navadnem besedilu. Sporočila o napakah so prednostna in prikazana v treh stopnjah (opomba, napaka in vzdrževanje).

Hitro sestavljanje

Hladilniki Blue e so pripravljeni za delovanje, zato jih samo enostavno priključite in so pripravljeni za uporabo. Naprave imajo dvižne ročice in podnožje, ki je primerno za prevažanje z viličarjem. Enotni vodni priključki, nastavljiv ventil pretoka (obvodni ventil) in odlična dostopnost do vseh komponent serviserjem in servisnemu osebju olajšajo delo na enotah.

Premišljena varnost

Vgrajeni ventili zagotavljajo stalno kroženje hladilne vode, ko je porabnik zaprt in črpalka deluje. To varuje črpalko hladilne tekočine pred preobremenitvijo. Ventil je prednastavljen glede na tip vgrajene črpalke in je primeren za uporabo pri 50 Hz ali 60 Hz. Nadzorni sistem polnjenja zagotavlja največjo stopnjo zanesljivosti in večjo razpoložljivost. Poleg tega opcijski merilniki pretoka sprožijo alarm, če je pretok prenizek in lahko v zgodnji fazi zaznajo hidravlične napake, kot je onesnaženje ali zamašitev sistema.

Hitro razpoložljiv opcijski paket

Kot dodatno storitev Rittal ponuja tudi prednastavljene opcijske pakete, ki so hitro na voljo iz zaloge in ponujajo primerno rešitev za skoraj vsake zahteve. Na primer, črpalke z izboljšano zmogljivostjo (4 in 6 barov) so na voljo za večkrožne sisteme. Po potrebi lahko s sistemom za natančno krmiljenje (obvod vročega plina) izboljšate natančnost krmiljenja s ± 2 K na ± 0,25 K. Poleg tega lahko hladilnike Blue e pripravite za hladna območja s temperaturo do -20°C ali za laserske aplikacije, opremljeni pa so lahko tudi z vodno hlajenim kondenzatorjem ali s sistemom ogrevanja in premazani s posebno barvo. 

Naslednja novica:
Pozor. Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled