Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple , 23.05.2020

Novi iOS 13.5 prilagojen življenju s koronavirusom

ios-135--azuriranje-s-koronom-na-umu_tpqm0u.jpg
Pri Applu so ob novi posodobitvi pomislili na marsikaj.

Za mnoge uporabnike mobilnih naprav je zelo pomembno, katerih posodobitev bo deležna mobilna naprava v času njene življenjske dobe. Posodobitve namreč prinašajo nove možnosti in funkcionalnosti, ki v večini primerov dobesedno "pomladijo" mobilno napravo. Še bolj pomembni pa so varnostni popravki, saj na uporabnike neprestano preži veliko nevarnosti. Pri podjetju Apple pa so s posodobitvijo mobilnega operacijskega sistema iOS poskrbeli, da je ta povsem prilagojen razmeram, v katerih se je svet znašel zaradi pojava pandemije, povezane s koronavirusom.

 

Novi mobilni operacijski sistem iOS 13.5 v prvi vrsti prinaša posodobitev, povezano z načinom odklepanja telefona. Če vas telefon zaradi nošenja maske ne bo prepoznal s sistemom za obrazno prepoznavo, bo mogoče priklicati številčnico za vnos kode zgolj s potegom prsta. Na voljo je tudi programski dodatek za sledenje stikov med uporabniki naprav iOS, imenovan API Exposure Notification‌. Ta rešitev omogoča avtorjem mobilnih aplikacij spremljanje okužbe, in sicer preko povezave Bluetooth na mobilnem telefonu.

 

Novi mobilni operacijski sistem iOS 13.5 seveda prinaša tudi manjše programske in varnostne posodobitve, zato se ga nedvomno splača namestiti. Na voljo je prek sistema nadgradnje OTA (over-the-air), namestili pa ga bodo lahko vsi uporabniki novejših Applovih mobilnih naprav. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila naprava sama, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija napolnjena do vsaj 50 odstotkov ali priključena na polnilec, sicer posodobitve ne bo mogoče opraviti.

Naslednja novica:
Huawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled