Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


The New York Times, 14.08.2019

Novi WiFi 6 bo dopolnjeval mobilno omrežje 5G!

5gwifi6.jpg
Od novega brezžičnega omrežja WiFi 6 in mobilnega omrežja 5G si lahko obetamo veliko!

Wi-Fi 6 (802.11ax) je nov lokalni brezžični standard, ki se uvaja v letošnjem letu, in sicer bolj ali manj hkrati z mobilno tehnologijo 5G. Tako kot slednja bo tudi ta ponudil številne ugodnosti za končne uporabnike, predvsem nižje zakasnitvene čase in višje hitrosti prenosa podatkov, in sicer kar štirikrat več kot Wi-Fi 5 (802.11ac). Wi-Fi 6 prinaša tudi številne druge izboljšave v primerjavi s prejšnjo generacijo brezžične povezljivosti, predvsem pa zmanjšuje težave, ki nastajajo s prenosom večje količine podatkov naenkrat.

Novi brezžični standard WiFi 6 (802.11ax) je opremljen celo z algoritmi umetne inteligence, zato bodo, po potrebi, najprej poslani ključni paketi podatkov in se bo po potrebi povezal neodvisno, komuniciral z drugimi povezanimi napravami v pametnih pisarnah, pametnih domovih, avtomobilih in še mnogo več. WiFi 6 pri delovanju dejansko porabi manj električne energije na mobilnih napravah kot prejšnja generacija brezžične povezave, kar posledično pomeni, da se bo posledično podaljšala njihova avtonomija delovanja.

Ker je novi WiFi 6 (802.11ax) združljiv z obstoječimi napravami, to pomeni, da se bomo lahko s tovrstnimi napravami lahko povezali na obstoječe brezžične točke. Že zdaj pa je jasno, da se novi WiFi 6 uvaja precej hitreje kot tehnologija 5G. Ko bodo najpomembnejši proizvajalci mobilnih naprav zagotovili podporo za novi WiFi 6, so poznavalci prepričani, da popoln prehod na WiFi 6 kot standard ne bo daljši od treh let. Pri tem velja še omeniti, da se bosta brezžični povezavi WiFi 6 in 5G dejansko dopolnjevali, pri čemer bo prvi namenjen uporabi v zaprtih prostorih, kjer je mobilni signal ponavadi zelo slab, drugi pa mobilnim uporabnikom na poti.

Naslednja novica:
Inovacijska delavnica 5G Varnost: Primeri uporabe novih tehnologij na področju javne varnosti


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled