Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


iOS 11, 28.06.2017

Novi iOS 11, ki prihaja septembra, lahko preizkusite že danes

nhqibedtsmzlkbb75gkego-970-80.jpg

iOS 11, najnovejša različica Applovega mobilnega operacijskega sistema je od tega tedna naprej na voljo v javni beta različici. To pomeni, da si lahko kdorkoli prenese in naloži iOS 11 na svoj iPhone, iPad ali iPod touch, še preden bo programska oprema uradno izšla enkrat jeseni.

Kaj nam prinaša nova različica iOS sistema? Že kar nekaj smo o tem pisali, vendar naj vas vseeno spomnimo. iOS 11 bo poskrbel za kar nekaj izboljšav Applovih naprav, od reorganiziranega Control Centra, posodobljenega Apple Pay plačevanja, pametnejših Siri obvestil, do "Drag and Drop" lastnosti na iPad-u. Ravno lastniki iPad-ov bodo od operacijskega sistema iOS 11 imel največ, kajti Apple se je odločil, da praktično spremeni svoje tablice v računalnike. Zahvaljujoč se izboljšani zmožnosti večopravilnosti, bodo z novim sistemom uporabniki Applovih tablic uživali v do potankosti izpopolnjeni uporabniški izkušnji. Seveda bodo določeni ostali na svojih tradicionalnih prenosnikih , vendar moramo Apple res pohvaliti za velik napredek z novim iOS 11.

Danes je izšla iOS 11 beta verzija, ki je sledila razvijalski različici, odprti za vse tiste, ki so vključeni v Applov razvijalski program. V nadaljevanju smo za vas pripravili nasvete, kako prenesti iOS 11 beta verzijo na svojo napravo.

Preden začnete naredite varnostno kopijo naprave

Kljub temu, da je beta verzija sistema iOS 11 bolj stabilna kot prejšnja razvijalska verzija, še vedno verjetno vsebuje pomanjkljivosti. Ustvarjanje varnostne kopije ni odveč, kajti nikoli se ne ve kaj lahko gre narobe in kje bodo končali naši podatki. Apple predlaga, da si shranite podatke in datoteke na iTunes in tako arhivirate vse potrebne zadeve pred samim prenosom beta verzije iOS 11. Apple poleg tega svetuje tudo to, da morda ni slabo naložiti beta iOS 11 na katero od sekundarnih naprav. To je uporaben nasvet, kljub temu, da ni primeren za velik del ljudi.

Kako prenesti iOS 11 na iPhone?

Najprej se prepričajte, da imate kompatibilen pametni telefon. iOS 11 je združljiv z modeli iPhone 5S do modela iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Lastniki iPhona 5 torej ne morete naložiti beta verzijo novega operacijskega sistema.

Najlažji način, kako priti do nove verzije iOS sistema je, da spletno stran Apple Beta Software Program. Tam se vpišete z vašo Apple ID, če je slučajno nimate, boste morali ustvariti novo identiteto. Ko boste enkrat vpisani boste morali sprejeti Apple Beta Software Program Agreement. Naslednje izberite "Download profile", ki predstavlja vaš konfiguracijski profil, ki je potreben za nalaganje beta verzije. Avtomatsko boste preusmerjeni so sekcije "Settings" in tam boste izbrali "Download and install".

Kako prenesti iOS 11 na iPad?

Podobno kot z iPhonom boste tudi v primeru tablice primorani preverti kompatibilnost sistema iOS 11. Nova programska oprema je kompatibilna z iPad Air-om in iPad Pro modeli, torej 5. generacija iPad 5, potem iPad mini 2 in novejše. Proces nalaganja je identičen kot pri iPhonu, le da tokrat enak postopek naredimo na tablici. Še enkrat, bodite pozorni na varnostno kopijo vašega iPad-a, preden boste začeli prenos beta verzije iOS 11.

Kako prenesti iOS 11 na iPod?

Vsi tisti, ki še vedno uživate v ritmih iPod-a, za novi iOS 11 boste potrebovali 6. genracijo naprave iPod touch. Za prenos novega operacijskega sistema sledite nekim navodilom kot pri iPhonu in iPad-u.

Če slučajno oklevate pri odločitvi, ali naložiti iOS 11 beta verzijo ali ne, potem naj vas potolažimo, da vam ne bo potrebno dolgo čakati, preden Apple izda celotno verzijo programske opreme. Po zadnjih podatkih bi na izid sistema iOS 11 bila istočasno kot izid novega iPhona, kar lahko pričakujemo nekje v sredini septembra.

Naslednja novica:
IZI sporočilo: nova IZI ponudba, mobilna aplikacija in osvežena podoba


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled