Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


07. DIGGIT, 15.05.2018

Od renesanse in digitalne inteligence do personalizacije in tehnologije blockchain

fotografija2_piretreinson.jpg

Osrednji program prve slovenske konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT bo tudi v svoji sedmi različici postregel s kakovostnim in aktualnim programom. V sedmih programskih sklopih se bodo udeleženci seznanili z digitalnimi izzivi letošnjega leta in tehnologijo blockchain in kriptovalutami ter izvedeli, zakaj je personalizacija nujnost, kaj prinaša digitalna inteligenca in kakšni so novi poslovni pristopi.

 

»DIGGIT bo s kakovostnim in aktualnim programom v Ljubljano privabil vse tiste, ki želijo o svojem delu in vlogi v digitalnem svetu razmišljati drugače, s pozitivnim pogledom na prihodnost,« je utrip na letošnji konferenci napovedala Simona Kruhar Gaberšček, izvršna urednica revije Marketing magazin in programska direktorica 07. Diggita.

 

Konferenco bo 12. junija otvoril prvi kiborg na svetu Neil Harbisson, najbolj znan po tem, da si je v lobanjo dal vgraditi anteno, ki mu – barvno slepemu od rojstva – omogoča, da zaznava barve. V Veliki Britaniji rojeni sodobni umetnik in kiborški aktivist, ki je prvi uradni priznani kiborg na svetu, bo govoril o spoznanju, da aktivno sodelovanje pri našem lastnem biološkem razvoju ni več teorija, temveč možnost. »To, da sami postanemo tehnologija, namesto da bi uporabljali ali nosili tehnologijo, odpira možnosti za dodatne organe in čutila onkraj tistih, s katerimi je omejena človeška vrsta,« je prepričan.

 

Pred prvim tematskim sklopom bo o tem, kako postati globalni državljan nove digitalne države, govorila Piret Reinson, vodja ekipe estonskega programa e-Residency za marketing in komuniciranje, odgovorna za posodobitev platforme za upravljanje blagovne znamke države Estonije. Še prej pa bo pregled nedavnih najboljših digitalnih praks iz Evrope podal Hando Sinisalu, poslovni novinar, producent konferenc ter ustanovitelj in direktor podjetja Case.Digital.

 

Digitalni izzivi v letu 2018

»Ključno vprašanje vsake blagovne znamke je, kako razviti aplikacijo, ki bo dosegla vašega potencialnega uporabnika ter bo koristna in dovolj relevantna, da jo bo redno uporabljal in nenazadnje postal ambasador blagovne znamke,« meni Miha Rejc, vodja oddelka za upravljanje družbenih medijev v iPROM-u, ki bo pojasnil, zakaj se v letu 2018 splača vlagati v razvoj aplikacij.

 

V prvem programskem sklopu bodo o digitalnih izzivih govorili še Simon Slonjšak, segmentni vodja v Telekomu Slovenije, ki se bo osredotočil na potenciale glasovnega upravljanja naprav. Sebastjan Boh, specialist spletnega marketinga pri TSmedii, in Daniel Fazlić, urednik vsebin družbenih omrežij in namestnik odgovornega urednika pri Siol.net, bosta predstavila nova pravila igre v medijih. Kakšni so rezultati raziskave o bruto investicijah v digitalno oglaševanje AdEx za leto 2017 in kaj ugotovitve pomenijo za slovensko digitalno oglaševanje, pa bo pojasnil direktor IAB Slovenija Zoran Savin.

 

Kaj prinaša digitalna inteligenca?

Nikola Vuković, principal v The Boston Consulting Group, se bo posvetil nujnosti personalizacije in na podlagi študije primera kavarniške verige Starbucks podal štiri nasvete, kako naj se podjetja še bolj približajo svojim kupcem.

 

Klemen Dragar v IBM Slovenija skrbi za področje, ki združuje marketing z umetno inteligenco (»Watson Customer Engagement«). Na Diggitu bo na podlagi IBM-ove študije med direktorji marketinga pojasnil, kako so na umetno inteligenco pripravljeni marketinški oddelki podjetij in v kolikšni meri je že postala njihova realnost.

 

Kako si podjetja lahko vpogled v navade potrošnikov olajšajo z napredno analitiko, bosta prikazala Steve Perks in Simon Waller iz družbe SAS.

 

Tehnologija blockchain in kriptovalute

Veriga podatkovnih blokov, ki velja za temelj digitalnih valut, lahko, ob pravi implementaciji, pomeni pravo revolucijo na katerem koli področju delovanja in življenja. Na DIGGIT-u se bodo predstavili štirje projekti, ki temeljijo na tehnologiji blockchain, takšni, ki majejo temelje glasbene (Viberate) in video (Beyond Seen Screen) industrije, zavarovalništva (InsurePal) in avtomobilske industrije (Motogram). Predstavljeno bo tudi stanje na področju veriženja podatkovnih blokov v Sloveniji.

 

Novi poslovni pristopi

Digitalna ambicija več kot polovice podjetij je, da se na trgu pozicionirajo kot digitalni navigator, kažejo rezultati raziskave »Naslednja generacija: kako do uspeha pri digitalnih potrošnikih«, ki so jo opravili v podjetju A.T. Kearney. Kako postati digitalni navigator, bo na Diggitu razložil Marko Derča, podpredsednik omenjenega podjetja.

 

Umair Aslam v farmacevtski družbi MSD Norveška skrbi za inovativne digitalne rešitve, ki vodijo k boljšemu zdravju pacientov, odpravljajo vzroke za sistemsko neučinkovitost in izboljšujejo poslovne rezultate. Na Diggitu se bo posvetil marketingu rasti (angl. growth hacking), predstavil nekaj uspešnih primerov njegove uporabe v tehnoloških start-upih in kako lahko njegove prednosti izkoristi tudi farmacevtska industrija.

 

Na 07. slovenski konferenci o digitalnem komuniciranju DIGGIT se bodo med drugim predstavili tudi primeri dobrih slovenskih praks. Predstavniki priznanih podjetji bodo v družbi spletnih vplivnežev ugotavljali, ali je vplivnostni marketing vzdržno marketinško orodje ali modna muha. Na zaključni okrogli mizi pa bodo sogovorniki iskali odgovore na vprašanje, kako biti srečen v digitalnem svetu.

07. DIGGIT bo 12. junija 2018 na Gospodarskem razstavišču. Po programskem delu konference bodo peto leto zapored podeljene zlate in velike nagrade slovenskim digitalnim presežkom.Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled