Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 27.09.2018

'Odklenite' svojega Androida

root.jpg
"Odklenite" Android z nekaj preprostimi koraki

POZOR! Večina mobilnih operaterjev in proizvajalcev ni dolžna upoštevati garancije, v primeru poseganja v operacijski sistem telefona!

Ste se kdaj vprašali kako in zakaj bi želeli odkleniti svojega Androida? Morda to ni potrebno za vsakogar, vsekakor pa vam prinaša veliko več možnosti za prilagoditev.


Vsekakor je najbolje "odkleniti" star telefon, oziroma tak, ki mu je že potekla garancija, oziroma ste vi lastnik in ste odplačali vse obroke za svojo mobilno napravo, drugače ste lahko odškodninsko odgovorni, v primeru da pride do zapletov pri odplačevanju vaše mobilne naprave.

Sicer pa, kaj sploh lahko dosežete s tem, da odklenete Android?

Prvi razlog, zakaj ljudje to sploh počnejo je to, da lahko brišejo sistemske aplikacije, katere so večkrat naložene na telefonu in se jih sploh ne dotaknete. Te omogočajo, da ponudniki mobilnih storitev, pri katerem ste kupili telefon prednaložijo aplikacije za svoje storitve in vas tako prisilijo k njihovi uporabi.

Naslednji razlog je ta, da lahko naložite svoj operacijski sistem. To pomeni, da lahko naložite zadnjo verzijo Androida, čeprav le-ta uradno s strani proizvajalca ni podprta za vaš model telefona.

Z odklepanjem pridobite tudi celoten administrativni dostop do vseh aplikacij, kar vam omogoča, da lahko s pomočjo različnih aplikacij za varnostno kopiranje dosežete to, da vam prekopira vse podatke, tudi aplikacije in njene nastavitve.

Nekatere aplikacije, katere omogočajo blokiranje nadležnih oglasov pri predvajanju videjev, igranju iger, ipd., zahtevajo da je vaš telefon odklenjen, zato da lahko posegajo v samo aplikacijo.

Seveda to ni vse, kar vam omogoča odklenjen Android. To je nekaj najpogostejših razlogov.

Vsekakor pa bodite previdni in odklepajte telefon, ki je v celoti v vaši lasti. Odklepanje lahko privede tudi do določenih težav, zato, če boste redno uporabljali vaš telefon oziroma je edini, ki ga imate, ga rajši ne odklepajte.

Naslednja novica:
Niz posodobitev za tretji najbolj razširjen mobilni operacijski sistem na svetu


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled