Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 13.01.2018

Omejite dostop do spletne kamere

blog_avast_webcam_shield_rgb_1920x1000px.jpg
Zaščitite kamero pred nepridipravi

Tudi po nedavnih poročanjih, da lahko vladne službe vohunijo za nami preko spletnih kamer, še ne pomeni, da je nujno prekrivanje le-teh, da se uspešno ubranimo pred nadzorom.

Če smo do sedaj lepili preko kamere samolepilni trak ali kupovali drugačne pripomočke, lahko to sedaj naredimo tudi programsko. Tako je podjetje Avast, eno izmed zelo priljubljenih na trgu protivirusnih programov za računalnike in mobilne naprave predstavilo dodatek, ki programsko prepreči nepooblaščeno uporabo spletne kamere.

Za vse tiste, ki še ne veste za kaj se gre, je pred leti prišla v javnost novica, da lahko vladne agencije in nepridipravi dobijo dostop do vaše spletne kamere, tudi tako, da se ne vklopi luč zraven kamere, tako da se žrtev sploh ne zaveda, da jo nekdo gleda oziroma nadzira.

Z novim programom, pa lahko to preprečimo z preprostim vklopom te možnosti, ki nas takoj obvesti, če kdo zunaj našega domačega omrežja, želi pridobiti oziroma ima dostop do naše spletne kamere, ter seveda tak dostop takoj zavrne in ga blokira.

Imajo pa tudi možnost za tiste, ki ste zelo paranoični, saj lahko z enim samim klikom onemogočite spletno kamero, tako da odstranite gonilnike za njeno delovanje, tako se računalnik sploh ne zaveda, da ima priklopljeno tudi spletno kamero.

Naslednja novica:
Kaj smo Slovenci najpogosteje iskali na portalu Pornhub v letu 2018?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled