Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


MediaTek, Intel, 03.12.2019

Omrežje 5G kmalu tudi za prenosne računalnike

intel-optuzio-qualcomm-za-nelojalnu-konkurenciju_3r5j-0.jpg
Intel in MediaTek bosta poskrbela, da bo mobilno omrežje 5G na voljo tudi uporabnikom prenosnih računalnikov.

O mobilnem omrežju 5G je bilo povedanega že veliko, saj je to uporabnikom storitev mobilne telefonije vse bolj dostopno in jim seveda prinaša številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa podatkov. Zato ne preseneča, da se za to omrežje vse bolj zanimajo tudi uporabniki prenosnih računalnikov. Ti namreč potrebujejo hiter dostop do svetovnega spleta tudi takrat, ko so na poti, saj so vse storitve praktično na voljo le preko interneta.

 

Na srečo bosta uporabnikom prenosnih računalnikov na pomoč priskočili podjetji Mediatek in Intel, saj s skupnimi močni v sodelovanju s podjetji Dell in HP pripravljata rešitev za povezovanje z mobilnimi omrežji 5G, ki bo pisana na kožo prenosnikom. Podpora za hitro mobilno omrežje 5G bo zagotovljena za prenosne računalnike z operacijskim sistemom Windows 10, prvi prenosniki pa bodo na voljo za nakup na začetku leta 2021. Sprva bo tu šlo za prenosne računalnike višjega cenovnega razreda, kasneje pa še za srednji cenovni razred.

 

Na to, kako hitro bo dejansko mobilno omrežje 5G v povezavi s prenosnimi računalniki, bo seveda treba počakati na prve tovrstne prenosnike podjetji HP in Dell. Mnogi poznavalci so sicer prepričani, da bodo uporabniki novosti hitro vzljubili. Ta bo namreč znatno povečala hitrost prenosa podatkov na poti, kar bo poenostavilo marsikatero opravilo.

Naslednja novica:
Pozor. Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled