Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Ubisoft, 20.07.2019

Osebni računalnik vse bolj priljubljen za igranje iger. Kaj se bo zgodilo s konzolami?

thedivision2news.jpg
Za igranje iger se vse bolj posega po osebnih računalnikih.

Zmogljiva in zanesljiva strojna oprema je ključna za igranje računalniških iger, kar še posebej drži za grafično najzahtevnejše igre v ločljivosti 4K. Medtem ko je bilo to še pred časom bolj kot ne v domeni igralnih konzol, se tem vse bolj po robu postavljajo osebni računalniki. Tako namizni kot prenosni računalniki so namreč že dovolj zmogljivi tudi za poganjanje najzahtevnejših iger, so cenovno precej bolj dostopni kot pred leti in jih lahko uporabljamo za bistveno več kot zgolj igranje priljubljenih iger.

 

Zato niti ne preseneča nedavna objava prodanih iger s strani podjetja Ubisoft. Ta je namreč pokazala, da je bilo med prvim četrtletjem lanskega leta in prvim četrtletjem letošnjega leta največ iger prodanih prav za osebne računalnike, in sicer kar 34 odstotkov. Delež se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za kar 10 odstotnih točk, kar je presenetilo tudi največje poznavalce na področju računalniških in konzolnih iger.

 

Na drugem mestu z 31 odstotnim deležem pričakovano najdemo igralno konzolo Sony Playstation podjetja Sony, na tretjem pa Xbox one z 18 odstotnim deležem. Med priljubljenimi napravami za igranje iger najdemo še mobilne naprave (sedem odstotni tržni delež), Nintendo Switch (pet odstotni tržni delež) in Atari (pet odstotni tržni delež). Kot vse kaže se bo delež prodanih iger za osebne računalnike v prihodnje še povečeval, kar pomeni, da bodo zanje na voljo še boljše in še zanimivejše igre.

Naslednja novica:
Čas je za nakupe!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled