Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Tooz Technologies, 14.02.2018

Pametna očala po nemško za kakovost brez primere!

telekom-230207-detailp.jpg
Pametna očala podjetja Tooz Technologies naj bi bila nared še letos.

Virtualna resničnost in razširjena resničnost sta trenutno eden glavnih trendov tehnološkega razvoja. To je verjetno tudi razlog, zakaj pri nemških gigantih Zeiss in Deutsche Telekom načrtujejo vstop na to področje. Za ta namen sta celo ustanovila novo podjetje imenovano Tooz Technologies, bo na trg prineslo vrhunska pametna očala z vgrajeno podporo za nadgrajeno resničnostjo.

Čeprav je o pametnih očalih podjetja Tooz Technologies vsaj zaenkrat znanega bolj malo, je verjetno jasno, da bodo pri nemškem podjetju Zeiss poskrbeli za optiko, medtem ko bo telekomunikacijski gigant Dutsche Telekom poskrbel za povezavo v svetovni splet. Tu se celo govori o hitrem mobilnem omrežju 5G, ki naj bi bil kmalu nared za množično uporabo. To omrežje ima vsaj na papirju velik potencial za uspeh, saj naj bi ponujalo teoretične hitrosti prenosa do 20 gigabitov na sekundo. To bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev, vključno s prej omenjeno nadgrajeno resničnostjo.

Podjetje Tooz Technologies je prototip pametnih očal objavilo na svetovnem spletu, končni izdelek pa se bo po vsej verjetnosti razlikoval od prototipa. Po vsej verjetnosti bo ta tehnologija ponujena na voljo še drugim podjetjem ki jo bodo prilagodili v svoje potrošniške izdelke.

Naslednja novica:
Samovozeči "supermarket na kolesih"


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled