Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Huami Amazfit Ares, 26.05.2020

Lahka, zmogljiva in ne predraga pametna ura

amazfit-ares-izdrzljiv-lagan-i-duge-autonomije_quu-ga.jpg
Pametno uro Huami Amazfit Ares bo treba polniti le enkrat na dva tedna.

Pametne ročne ure so med uporabniki vse bolj priljubljene, in sicer predvsem na račun njihove vsestranske uporabnosti. Inženirji podjetja Huami, sestrske družbe kitajskega podjetja Xiaomi so s pripravo pametne ročne ure Amazfit Ares na trg poslali zelo zanimiv izdelek. Njihova najnovejša ura je namreč lahka in trpežna, odlikujeta pa jo tudi izjemna robustnost in dolgotrajna avtonomija delovanja. Proizvajalec navaja, da je treba ob običajni uporabi baterijo polniti le enkrat na dva tedna.

 

Pametna ročna ura Amazfit Ares lahko spremlja do 70 različnih dejavnosti. Vsi zaznani oziroma shranjeni podatki se nato obdelajo prek platforme Firstbeat. Druge tehnologije nadvse uporabnega izdelka vključujejo še podporo za GPS, podporo za optični senzor srčnega utripa (BioTracker PPG) in sledenje spanja. Natančen čas in drugi podatki so prikazani na 3,25-centimetrskem oziroma 1,28-palčnem barvnem zaslonu ločljivosti 176 x 176 slikovnih točk, pri čemer je zaslon pred poškodbami zaščiten z odličnim zaščitnim steklom Gorilla Glass 3.

 

Ker je ohišje pametne ročne ure Amazfit Ares plastično, ne preseneča, da tehta zgolj 48 gramov. Na srečo jo bomo lahko uporabljali tudi v vodi, saj proizvajalec jamči vodotesnost do globine 50 metrov. Kot že omenjeno, bo treba baterijo polniti le enkrat na dva tedna. Baterija zmogljivosti 200 miliamper ur bo lahko zdržala tudi do 90 dni, če bomo izključili določene funkcije ure, kot so Bluetooth, GPS in merilec srčnega utripa. Polnjenje baterije sicer traja približno dve uri in poteka prek magnetnega stojala, ki je priloženo.

 

Pametna ročna ura Amazfit Ares se z drugimi napravami poveže prek Bluetootha. Podprte so naprave s prednameščenim operacijskim sistemom Android (5.0 in novejši) in iOS (10 in novejše). Novost bo sprva na voljo na kitajskem trgu, kasneje pa tudi drugod. Cena na kitajskem trgu se bo gibala okoli preračunanih 64 evrov, kupci pa bodo lahko izbirali med črno in vojaško zeleno barvo.

Naslednja novica:
10% popust na Roborock robotske sesalnike v Big Bangu


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled